Μπέρδεμα και αναστάτωση με το αν θα γίνουν μαθήματα στην εορτή των Τριών Ιεραρχών
Θα γίνουν ή όχι μαθήματα την ημέρα του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία. Αναστάτωση έχει προκληθεί με τις δύο αντιφατικές οδηγίες

Ύστερα από το θόρυβο που προκάλεσε η κατάργηση της αργίας την ημέρα των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία, μία εγκύκλιος και μία ανακοίνωση (αντιθετικές ως προς το περιεχόμενο) προκαλούν ερωτήματα και αναστάτωση στις σχολικές μονάδες για το θα γίνει στις 30 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τελευταία ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας την ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά και θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα του ωρολογίου προγράμματος

Συγκεκριμένα ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αναφέρεται:

Ανοικτά και όχι κλειστά σχολεία την 30ή Ιανουαρίου. Αποκαθίσταται η ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών

Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η εν λόγω ρύθμιση αφορά τόσο την πρωτοβάθμια όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση, που εμπεριέχεται σε κατατεθέν νομοσχέδιο του Υπουργείου, θα προσαρμοστεί κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία προκειμένου να αποτυπώνει πλήρως τα ανωτέρω.

Σύμφωνα όμως με την εγκύκλιο που απέστειλε η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη στα σχολεία όλης της χώρας σχετικά με τη λειτουργία τους ενόψει της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αναφέρεται ότι δε θα γίνουν μαθήματα.

Συγκεκριμένα η εγκύκλιος όριζε πως την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα διεξαχθεί διδασκαλία μαθημάτων, αλλά θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και δραστηριότητες σχετικές με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης γιορτής, δηλαδή την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα.

Ωστόσο εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πως στο νομοσχέδιο που έχει δημοσιευτεί (αναφέρεται σε εορταστικές εκδηλώσεις κατά τρόπο ανάλογο με τις διατάξεις του άρθρου 3, παράγρ. 2 του Π.Δ. 79, το οποίο προσδιορίζει τον τρόπο εορτασμού (25η Μαρτίου, 28 Οκτωβρίου κ.λπ.)

διαταξη

σχετικά άρθρα