Νέα ρύθμιση: Τριετής αποκλεισμός εκπαιδευτικών που διορίζονται και δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία
Η ρύθμιση για τον τριετή αποκλεισμό περιλαμβάνεται στο νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, το οποίο εισάγεται αύριο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

Τον τριετή αποκλεισμό των εκπαιδευτικών και των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, οι οποίοι διορίζονται στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και μέσα σε ένα έτος από τη δημοσίευση του ΦΕΚ διορισμού παραιτούνται, προβλέπει νέα ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις».

Ειδικότερα, αποκλείονται -όπως προβλέπεται- από τους διορισμούς και τις προσλήψεις κατά το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση του διορισμού και τα επόμενα δύο σχολικά έτη.

Το σχέδιο νόμου εισάγεται αύριο προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής με στόχο να ψηφιστεί έως τις 25 Ιανουαρίου.

apokleismos ekpaideutikon

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ηλεία: Νεκρός ο 13χρονος μαθητής που οδηγούσε πατίνι και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

ΑΣΕΠ 1ΕΑ/2025 και 4ΕΑ/2025: Οι οριστικοί πίνακες εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Άδωνις Γεωργιάδης
Σκληρή απάντηση διευθυντή του ΕΣΥ στον Άδωνι Γεωργιάδη: «Θράσος απύθμενο, οι 5 συνεχόμενες εφημερίες είναι παράνομες»
Η ανάρτηση-καταπέλτης καρδιολόγου κατά Γεωργιάδη για τις συνθήκες γαλέρας στα νοσοκομεία
Σκληρή απάντηση διευθυντή του ΕΣΥ στον Άδωνι Γεωργιάδη: «Θράσος απύθμενο, οι 5 συνεχόμενες εφημερίες είναι παράνομες»
Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας: «Προ των πυλών» ο νέος πολιτικός φορέας – Σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη από την Κρήτη
Οι προγραμματικές δεσμεύσεις Τσίπρα για ακρίβεια, στέγαση και ενέργεια
Αλέξης Τσίπρας: «Προ των πυλών» ο νέος πολιτικός φορέας – Σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη από την Κρήτη
ταμ
Προσωρινή παύση πυρός στην Ουκρανία πρότεινε ο Πούτιν στον Τραμπ – Θετική η πρώτη αντίδραση Ζελένσκι
Πρωτοβουλία Πούτιν για εκεχειρία στην Ουκρανία με φόντο την επέτειο της 9ης Μαΐου
Προσωρινή παύση πυρός στην Ουκρανία πρότεινε ο Πούτιν στον Τραμπ – Θετική η πρώτη αντίδραση Ζελένσκι