Νέες ταυτότητες: Δόθηκε παράταση - Τι ισχύει για τους παλιούς κατόχους

Εκπαίδευση 0

Στη Βουλή το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Μια πρωτότυπη ιδέα για την κυκλοφοριακή αγωγή αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα, Πέμπτη, στους βουλευτές της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής από το διευθυντή Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου Χαλκιδικής Βασίλειο Μισαηλίδη, τη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής Ευτυχία Παπανικολάου και τον πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Ολύνθου, Νικόλαο Αυγέρη

Ένα πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, έκτασης 500 τ.μ., δίνει μαθήματα κυκλοφοριακής κουλτούρας στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου, στη Χαλκιδική.

Το όλο έργο ολοκληρώθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Πολυγύρου, του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, της διεύθυνσης του σχολείου, της τοπικής κοινότητος και των κατοίκων της περιοχής.

Στο πάρκο υπάρχουν διαβάσεις πεζών, δρόμοι διπλής κατεύθυνσης, μονόδρομος, κυκλικός κόμβος, κόμβοι, φανάρια, χώρος στάθμευσης, χώροι πρασίνου κ.ά.

Στο πάρκο οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να κάνουν και ρομποτική, μαθηματικά, γεωμετρία κι άλλα.

Επιπλέον, το συγκεκριμένο πάρκο δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά μέσα από το παιχνίδι να αποκτήσουν σωστή οδική συμπεριφορά και ασφάλεια.

Στις 7 Δεκεμβρίου επισκέφθηκαν το δημοτικό σχολείο η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη και ο Περιφερειακός Διευθυντής εκπαίδευσης, Αλέξανδρος Κόπτσης, προκειμένου να ενημερωθούν για την εφαρμογή του καινοτόμου προγράμματος "Φωνάζουμε Στοπ στα ατυχήματα''. Η Σ. Ζαχαράκη είχε δηλώσει: "Τα παιδιά μαθαίνουν να κυκλοφορούν ως πεζοί αλλά και μελλοντικά ως οδηγοί μέσα από βιωματικές δράσεις και το απολαμβάνουν πραγματικά. Κάθε γωνιά του σχολείου, καθρέφτης της αγάπης και της μέριμνας για τα παιδιά. Δέντρο αγάπης για άπορους, βιβλιοθήκη, παρτέρια και θερμοκήπιο αλλά κυρίως σπινθηροβόλα βλέμματα, όρεξη για δουλειά, ανοιχτά μυαλά και παιδικά χαμόγελα παντού. Βρέθηκα εκεί σήμερα το πρωί. Ένα μεγάλο μπράβο".

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Βάσεις Πανελλαδικών 2026: Μάχη με τον χρόνο για ανακοίνωση την Τετάρτη 22 Ιουλίου

Προσλήψεις σε σχολεία: Αιτήσεις τώρα για 3.373 θέσεις εργασίας χωρίς πτυχίο

Η ελληνική παραλία που κατέκτησε τη δεύτερη θέση παγκοσμίως

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση