Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Τι ισχύει αν δεν κάνετε αίτηση ή αν δεν αναλάβετε υπηρεσία
Κάποια από τα βασικά ερωτήματα των εκπαιδευτικών σχετικά με τις αιτήσεις διορισμών - Τι απαντήσεις δίνει ο αιρετός του ΚΥΣΕΕΠ

Δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί εν μέσω της χριστουγεννιάτικης ανάπαυλας προετοιμάζονται για την κατάθεση της αίτησης και των δικαιολογητικών που χρειάζονται αναφορικά με τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ο αιρετός του ΚΥΣΕΕΠ Βασίλης Βούγιας σε προηγούμενο δημοσίευμά του παραθέτει τρία βασικά ερωτήματα που υπάρχουν σχετικά με τις αιτήσεις για τους διορισμούς

1. Tι γίνεται στην περίπτωση που υποψήφιοι/ες δεν κάνουν αίτηση για διορισμό 
2. αν διοριστούν και δεν αναλάβουν υπηρεσία 
3. αν αναλάβουν και παραιτηθούν

Επηρεάζουν και πως τα παραπάνω ν την μετέπειτα αίτηση για πρόσληψη ως αναπληρωτή/τριας, αλλά και πώς θα γίνει η τοποθέτηση σε σχολικές μονάδες και αν θα ληφθούν υπόψη κριτήρια τοποθέτησης;

Ο αιρετός επισημαίνει τα εξής 1. Αναμένουμε την επίσημη τοποθέτηση του Υπουργείου και επί των θεμάτων αυτών, αλλά και επί άλλων θεμάτων που έχουμε κοινοποιήσει.

2. Η επίσημη τοποθέτηση του ΥΠΑΙΘ κατά τα φαινόμενα και αναφορικά με τις κυρώσεις λόγω μη ανάληψης υπηρεσίας ή παραίτησης σε περίπτωση διορισμού, θα λάβει τη μορφή νομοθετικής ρύθμισης – Τροπολογίας ως συμπλήρωση του άρθρου 62 του ν.4589/2019.

3. Από τη στιγμή που η προθεσμία των αιτήσεων για μόνιμο διορισμό μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ περατώνεται την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020 και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, χωρίς δυστυχώς να έχει υπάρξει από το ΥΠΑΙΘ επίσημη τοποθέτηση επί των ως άνω ζητημάτων, αναγκαζόμαστε να παραθέσουμε προς πληροφόρηση των συναδέλφων τα κάτωθι, επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά πως: 

- Δεν αποτελούν οδηγίες του ΥΠΑΙΘ.
- Ομως αποτέλεσαν την συνήθη πρακτική σε παρόμοιες καταστάσεις του παρελθόντος.
- Εχουν λογική στην τεκμηρίωσή τους. 

Αίτηση για μόνιμο διορισμό και αίτηση ως αναπληρωτής/τρια 

1. Αν δεν κάνει αίτηση κάποιος/α για μόνιμο διορισμό ή κάνει και δεν μπορέσει να διοριστεί δεν έχει καμία κύρωση ούτε ως αναπληρωτής, ούτε για την εξαιρετική περίπτωση που ξαναγίνουν διορισμοί από αυτούς τους Πίνακες, με άλλη όμως Υπουργική Απόφαση πρόσκλησης και κατανομής, καθώς για αυτήν την ΥΑ η αίτηση είναι άπαξ και αμετάκλητη (άρθρο 62 του ν. 4589/2019). 

2. Αν κάνει κάποιος/α αίτηση και διοριστεί και δεν αναλάβει (και δεν ζητήσει παράταση ορκωμοσίας για σοβαρό λόγο), τότε αποκλείεται όχι μόνο από μελλοντικούς διορισμούς (στην περίπτωση που γίνουν), αλλά και από τη δυνατότητα αίτησης για πρόσληψη ως αναπληρωτής για όλο το χρονικό διάστημα ισχύος των Πινάκων αυτών.

3. Αν κάνει κάποιος/α αίτηση και διοριστεί και αναλάβει υπηρεσία και μετά παραιτηθεί, τότε πρέπει να ακολουθήσει τα όσα ισχύουν για τις παραιτήσεις. Επίσης ισχύει ότι δεν μπορεί να ξανασυμμετέχει σε οποιαδήποτε διαδικασία (διορισμών και αναπληρωτών) για όλο το χρονικό διάστημα ισχύος των Πινάκων.

Διαβάστε επίσης σχετικά με τους διορισμούς

Λάβετε 4 μόρια εξ αποστάσεως και προλάβετε να τα καταθέσετε για τους διορισμούς

Νέες προσλήψεις και στην Διαπολιτισμική Εκπαίδευση. Σεμινάρια που αφορούν τα ΔΥΕΠ και ξεκινούν 13 Ιανουαρίου

σχετικά άρθρα

Μικροεπεισόδια στο Σύνταγμα στη διαμαρτυρία για τη δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ (Βίντεο)
Μικροεπεισόδια στο Σύνταγμα στη διαμαρτυρία για τη δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ (Βίντεο)
Κινητοποίηση μαθητών και πολιτών για τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού από αστυνομικό στις ΗΠΑ
Μικροεπεισόδια στο Σύνταγμα στη διαμαρτυρία για τη δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ (Βίντεο)