ΑΠΘ: Φοιτητές Ιατρικής ζητούν δωρεάν μετακίνηση γιατί κάνουν μαθήματα σε κλινικές εκτός πόλης
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Tο 1/3 των φοιτητών (100 φοιτητές περίπου) θα παρακολουθεί μαθήματα εκτός πόλης (Κλινικές Παπαγεωργίου και Παπανικολάου)

«Εμείς, οι φοιτητές του Γ' έτους του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, διαπιστώσαμε ένα ζήτημα που μας απασχολεί έντονα το τελευταίο διάστημα. Από το επόμενο εξάμηνο (εαρινό), το οποίο ξεκινά στις 24 Φεβρουαρίου 2020, θα παρακολουθούμε πλέον, καθημερινά, πολύωρα μαθήματα σε Κλινικές, εντός και εκτός της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Δυστυχώς, το 1/3 των συμφοιτητών μας (100 φοιτητές περίπου) που θα παρακολουθεί μαθήματα εκτός πόλης (Κλινικές Παπαγεωργίου και Παπανικολάου), θα πρέπει να μεταφέρεται εκεί με ατομική τους ευθύνη, είτε με ιδιωτικά οχήματα είτε με αστική συγκοινωνία. Η πρώτη λύση είναι ιδιαίτερα δαπανηρή για τους φοιτητές, ενώ η δεύτερη -αντίστοιχα- αρκετά χρονοβόρα και δυσχερής, λόγω και της προβληματικής κατάστασης των αστικών συγκοινωνιών της πόλης.

Ως τριτοετείς φοιτητές, επιπλέον, επικροτούμε την άποψη πως σε όλα τα κλινικά έτη θα πρέπει να εξασφαλίζεται -σε βάθος χρόνου- η μετακίνηση όλων των συναδέλφων με ευθύνη της Σχολής.

Έτσι, συντάχθηκε ένα κείμενο με βασικό αίτημα τη δωρεάν μετακίνηση των συμφοιτητών μας προς αυτές τις δύο πανεπιστημιακές κλινικές, το οποίο έχει προσυπογραφεί από περίπου 150 φοιτητές και από τα 6 έτη του Τμήματός μας. Με το συγκεκριμένο κείμενο καλούσαμε τους συμφοιτητές μας σε κινητοποίηση στην Κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ χθες, Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019. Η κινητοποίηση στηρίχθηκε και από τον Σύλλογο Φοιτητών Ιατρικής ΑΠΘ.

Εκεί, μεταφέραμε στον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Καθηγητή κ. Θεόδωρο Δαρδαβέση, αυτό το σοβαρό πρόβλημα, που ταλαιπωρεί όλους τους φοιτητές των κλινικών ετών, και καταθέσαμε το αίτημα της δωρεάν μετακίνησης των συναδέλφων με ευθύνη της Σχολής.

Διεκδικούμε, λοιπόν, από τους αρμόδιους φορείς -με τα μέσα που διαθέτουν- να επιληφθούν του οξυμένου αυτού ζητήματος· ζήτημα, φυσικά, που αποτελεί απόρροια της συνεχούς μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

Ομάδα Φοιτητών Γ’ έτους Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα