Το ΑΠΘ συντονιστής Ευρωπαϊκού προγράμματος για θέματα Αειφορίας
Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση των Ευρωπαίων φοιτητών/τριών, αλλά και της ευρύτερης κοινότητας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (διδακτικό και διοικητικό προσωπικό και φορείς διαχείρισης) σε θέματα που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα (φωτογραφία από την πρώτη συνάντηση εργασίας)

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συντονίζει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ενδυνάμωση της Διδασκαλίας και των Πρακτικών των Πανεπιστημίων σε θέματα Αειφορίας μέσω του Οικολογικού Αποτυπώματος» (Enhancing Universities’ Sustainability Teaching and Practices through Ecological Footprint - EUSTEPs).

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ως εταίροι τα Πανεπιστήμια της Σιένα (Università degli Studi di Siena, Ιταλία), του Αβέιρο (Universidade de Aveiro, Πορτογαλία), της Αμπέρτα (Universidade Aberta, Πορτογαλία), καθώς και το Παγκόσμιο Δίκτυο για το Οικολογικό Αποτύπωμα (Global Footprint Network -GFN, ΗΠΑ).

Το πρόγραμμα είναι τριετές (Σεπτέμβριος 2019 - Αύγουστος 2022) και χρηματοδοτήθηκε, μετά από σχετική διαγωνιστική διαδικασία, από το ΙΚΥ, μέσω του προγράμματος ERASMUS+ (ΚΑ203 - Strategic Partnerships for Higher Education).

Η πρώτη συνάντηση εργασίας (kick-off meeting) πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, στην Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ, όπου συμμετείχαν συνολικά 9 αντιπρόσωποι από τις 4 χώρες εταίρους του προγράμματος (Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, ΗΠΑ).

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση των Ευρωπαίων φοιτητών/τριών, αλλά και της ευρύτερης κοινότητας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (διδακτικό και διοικητικό προσωπικό και φορείς διαχείρισης) σε θέματα που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια μελλοντική γενιά Ευρωπαίων πολιτών ευαισθητοποιημένων σε περιβαλλοντικά θέματα. Ταυτόχρονα, το πρόγραμμα επιδιώκει την αξιολόγηση και τη μείωση των επιπτώσεων από τη λειτουργία των Πανεπιστημίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα οικοσυστήματα του πλανήτη. Αυτό επιτυγχάνεται τόσο μέσω της προηγμένης χρήσης της έννοιας του Οικολογικού Αποτυπώματος και των σχετικών εργαλείων όσο και μέσω μιας συνεργατικής συμμετοχικής διαδικασίας, στην οποία λαμβάνει μέρος το σύνολο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 27-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

σχολικά είδη
Θεσσαλία: Ξεκινά η διανομή σχολικών ειδών για τους μαθητές στις πληγείσες περιοχές
Τα σχολικά είδη συγκεντρώνονται με την πολύτιμη συνδρομή των Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών Δύναμης ΓΣΕΕ
Θεσσαλία: Ξεκινά η διανομή σχολικών ειδών για τους μαθητές στις πληγείσες περιοχές
ypaith3.jpg
Πανελλήνιες 2023: Αποτελέσματα εισαγωγής στα ΑΕΙ των υποψηφίων/πληγέντων του δυστυχήματος των Τεμπών
Ανακοίνωση αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υποψηφίων/πληγέντων του δυστυχήματος των Τεμπών, έτους 2023
Πανελλήνιες 2023: Αποτελέσματα εισαγωγής στα ΑΕΙ των υποψηφίων/πληγέντων του δυστυχήματος των Τεμπών
rsz_edl_logo1
Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών: Δηλώσεις της Γενικής Γραμματέως του Συμβουλίου της Ευρώπης Marija Pejčinović Burić
Στρασβούργο, 26.09.2023: Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών είναι μια ημέρα αφιερωμένη στην ανάδειξη της γλωσσικής και πολιτισμικής πολυμορφίας της Ευρώπης.
Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών: Δηλώσεις της Γενικής Γραμματέως του Συμβουλίου της Ευρώπης Marija Pejčinović Burić