Δήμος Βύρωνα: Αγνοούν επί χρόνια έγγραφα για τη μη καταλληλότητα κτηρίων παιδικών σταθμών, λένε οι εργαζόμενοι
Διατάχθηκε ΕΔΕ για την υπόθεση τρίχρονου κοριτσιού που άνοιξε την πόρτα -η οποία εφάπτεται στο δρόμο- και βγήκε, κινδυνεύοντας να παρασυρθεί απο αυτοκίνητα

Ανακοίνωση-καταγγελία για την υποχρηματοδότηση που οδηγεί σε ελλείψεις των Δήμων σε σχέση με τα σχολικά κτήρια, εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Βύρωνα, αναφερόμενο στο επικίνδυνο περιστατικό που συνέβη πριν λίγες ημέρες σε παιδικό σταθμό του Δήμου.

Ένα κοριτσάκι τριών ετών άνοιξε την πόρτα του Δημοτικού παιδικού σταθμού και βγήκε στο δρόμο χωρίς να την αντιληφθεί κανείς, όπως κατήγγειλε ο πατέρας του παιδιού. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πατέρας στο Star, το 3χρονο φέρεται να διέσχισε περίπου 200 μέτρα και να έφτασε στη λεωφόρο. Ευτυχώς, εκείνη τη στιγμή δεν περνούσαν αυτοκίνητα.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων: 

"Δυστυχώς ένα δυσάρεστο  γεγονός συνέβη την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου , το πρωί  σε Δημοτικό Παιδικό σταθμό του Δήμου μας και εξέθεσε  σε κίνδυνο τη ζωή ενός τρίχρονου  παιδιού.

Το γεγονός αυτό  μας συγκλόνισε. Θέλουμε να εκφράσουμε τη λύπη μας και τη συμπαράστασή μας στους γονείς του παιδιού για την τραγική κατάσταση στην οποία περιήλθαν .

Το σωματείο μας από τη Δευτέρα  απευθύνθηκε στη Δημοτική αρχή  για το θέμα αυτό.    Ήδη  έχει διαταχτεί ΕΔΕ για να διαλευκανθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το παιδί βγήκε έξω στο δρόμο .

Πώς να μην συμβούν τραγικά περιστατικά όπως αυτό, όταν η πόρτα της τάξης εφάπτεται με το  δρόμο . Όταν δεν υπάρχει θυροτηλέφωνο να βλέπουν ποιος χτυπάει το κουδούνι και να ανοίγουν την πόρτα από μέσα στην τάξη .

Τίποτα δεν δικαιολογεί  το σοβαρό περιστατικό αλλά ΕΞΗΓΕΙ  πολλά πράγματα.

Από τους 2001  που πέρασαν οι παιδικοί σταθμοί  στην ευθύνη του Δήμου μέχρι και σήμερα, θεωρούμε   ότι  έχουμε την ηθική και συνδικαλιστική υποχρέωση ως σωματείο  και να αγωνιζόμαστε  έτσι ώστε να υπάρχουν δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, με δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα. Σύγχρονοι σε κατάλληλα και ασφαλές κτήρια και  να μπορούν να εξυπηρετούν όλα τα παιδιά που ζουν στην πόλη μας. Με το αναγκαίο μόνιμο παιδαγωγικό και βοηθητικό  προσωπικό, τηρώντας την αναλογία παιδιών –παιδαγωγών.

Έγγραφα επί εγγράφων χρόνια τώρα  για τη μη καταλληλότητα των κτιρίων ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ και οι εργαζόμενοι με μεγάλη ανησυχία προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Εάν δεν αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση , αν δεν δαπανηθούν χρήματα, αν δεν υπάρξουν  οι τεχνικές προδιαγραφές  που προβλέπονται ,αν δεν  τηρούνται οι όροι ασφαλείας , αν δεν επαρκεί το προσωπικό,  ΤΟΤΕ οι Δ. Π. Σταθμοί δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες της οικογένειας στη σύγχρονη πραγματικότητα .

ΕΑΝ για άλλη μια φορά ΔΕΝ γίνει τίποτα το ουσιαστικό σε αυτή την κατεύθυνση,   θα βρεθούμε και πάλι μπροστά σε δυσάρεστα γεγονότα".

 

 

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο
 

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα