pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Εκτός απροόπτου σήμερα θα πραγματοποιηθεί η τρίτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών όπως ανακοίνωσε από τη Βουλή, η αρμόδια υπουργός Σοφία Ζαχαράκη - Περίπου 30.000 αναπληρωτές έχουν τοποθετηθεί μέχρι στιγμής στα σχολεία

Απαντώντας σε σε επίκαιρη ερώτηση του Β. Κεγκέρογλου για τα κενά εκπαιδευτικών στο νομό Ηρακλείου η Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει το υπουργείο για την κάλυψη των κενών στα σχολεία, τα οποία δύο μήνες μετά την έναρξης της σχολικής χρονιάς παραμένουν χιλιάδες στο σύνολο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την ώρα που λείπουν καθηγητές ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας:

- Είναι γεγονός προς αξιολόγηση ότι φέτος είχαμε τον τέταρτο προσανατολισμό και τα επτάωρα. Είναι αντικείμενο προς αξιολόγηση το γεγονός ότι μιλάτε για μέρη που είναι απομακρυσμένα, δυσπρόσιτα και η προηγούμενη πολιτική ηγεσία είχε αφαιρέσει τη διπλή μοριοδότηση προς τους αναπληρωτές καθηγητές, ένα σαφές και δυνατό κίνητρο, έτσι ώστε να φοιτούν σε αυτά τα σχολεία.

- Επίσης, είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός ότι με τις αλλαγές στη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση -και μιλάω για όλη την Ελλάδα- αυξήθηκαν οι ανάγκες που έχουμε στους νηπιαγωγούς μας, τουτέστιν και στις ανάγκες για την πρωτοβάθμια.

- Πρόκειται για μία δύσκολη κατάσταση που έπρεπε να διαχειριστούμε στους πρώτους μήνες που παραλάβαμε τη διακυβέρνηση αυτού του Υπουργείου και κάναμε οτιδήποτε μπορούσαμε, οτιδήποτε ήταν δυνατό έτσι ώστε να έχουμε ένα ομαλό ξεκίνημα. Και το είχαμε αυτό το ομαλό ξεκίνημα. Δεν είναι κάτι για το οποίο επαιρόμαστε αυτήν τη στιγμή το ότι υπάρχουν ακόμα κενά. Υπάρχουν ελλείψεις και τις καταγράφουμε.

- Αναμένω από τις περιφερειακές διευθύνσεις μια απάντηση -υπήρχε μία προθεσμία απάντησης έως σήμερα το μεσημέρι (σ.σ. μεσημέρι Δευτέρας), γιατί ζήτησαν μία παράταση- έτσι ώστε να έχω τα επικαιροποιημένα κενά και να μπορέσω να σας δώσω αριθμούς. Μπορώ και είμαι σε θέση να σας ανακοινώσω ότι το αργότερο μέχρι την Τετάρτη θα μπορούμε να κάνουμε την τρίτη φάση πρόσληψης αναπληρωτών.

Πότε έγινε η πρώτη φάση πρόσληψης αναπληρωτών; Έγινε στις 5 Σεπτεμβρίου, εντός της προβλεπόμενης και ούτως ή άλλως διακηρυγμένης πρόθεσής μας για έγκυρη ενημέρωση των αναπληρωτών, με τα δεδομένα που έχουμε, με μία παρακαταθήκη που έπρεπε να διαχειριστούμε. Εκεί έχουν προσληφθεί περίπου 20.000 άτομα με την πρώτη φάση αναπληρωτών, ενώ και με τη δεύτερη φάση έχουμε φτάσει σχεδόν στα 30.000 άτομα, καλύπτοντας γενική, επαγγελματική, Ειδική Αγωγή και τις ανάγκες εν γένει.

- Κάνουμε έναν προγραμματισμό, έτσι ώστε όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές των μόνιμων εκπαιδευτικών, καθώς και οι προσλήψεις των αναπληρωτών να γίνονται νωρίτερα.

Διαβάστε επίσης:

Προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή και ένταξη σε επικουρικούς πίνακες ΕΑΕ με αυτό το σεμινάριο

Αυτό είναι το κορυφαίο ετήσιο σεμινάριο στην Διαπολιτισμική Εκπαίδευση σε όλη την Ελλάδα

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Πότε θα καταβληθούν οι μισθοί Οκτωβρίου

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κρούσμα λέπρας στο νοσοκομείο Αττικόν μετά την Ευλογιά των Πιθήκων

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ - Προκηρύξεις Ειδικής Αγωγής: Συνολική ενημέρωση ΕΕΠ - ΕΒΠ
Συνολική ενημέρωση για τις  Προσλήψεις εκπαιδευτικών ΕΕΠ - ΕΒΠ στην Ειδική Αγωγή από τους τέως αιρετούς του ΚΥΕΕΠ, Βασίλη Βούγια και Γεωργίας...
ΑΣΕΠ - Προκηρύξεις Ειδικής Αγωγής: Συνολική ενημέρωση ΕΕΠ - ΕΒΠ
κρουσμα λέπρας
Κρούσμα λέπρας στο νοσοκομείο Αττικόν μετά την Ευλογιά των Πιθήκων
Την ύπαρξη κρούσματος λέπρας ασθενούς που νοσηλεύεται στο «Αττικόν», επιβεβαίωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του νοσοκομείου, Σπυρίδων Πουρνάρας, με...
Κρούσμα λέπρας στο νοσοκομείο Αττικόν μετά την Ευλογιά των Πιθήκων