Thumbnail
Η Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας καταγγέλλει απειλές σε βάρος της ζωής και της ακεραιότητας του Προέδρου του ΕΝΕΔΕΠ Μάρκου Μπεκρή

Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας καταγγέλλει τις απειλές σε βάρος της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας του Προέδρου του σωματείου «ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΕΝΕΔΕΠ)» Μάρκου Μπεκρή, των μελών του ΔΣ και των μελών του σωματείου και των εργαζομένων στους προβλήτες IIκαι III στο λιμάνι του Πειραιά. Την περίοδο που διανύουμε, επισημαίνουμε, την κλιμάκωση της επίθεσης της εργοδοσίας με αγωγές και μηνύσεις κατά των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων για υπογραφή ΣΣΕ και υπαγωγή στα ΒΑΕ, στοχοποιώντας τα μέλη του ΔΣ και τους πρωτοπόρους εργάτες στο λιμάνι του Πειραιά.

Το ΕΝΕΔΕΠ, κατά το καταστατικό του, έχει ως μέλη του τους εργαζόμενους στη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων στους προβλήτες του λιμένα Πειραιά. Συσπειρώνει του  εργαζόμενους στους προβλήτες II και III του ίδιου λιμένα, συμφερόντων της κινέζικης Cosco, η οποία ενεργεί δια της θυγατρικής της εταιρείας ΣΕΠ ΑΕ, που έχει αναθέσει εργολαβικά το έργο της διακίνησης των εμπορευματοκιβωτίων στην εταιρεία D-PORT και αυτή με τη σειρά της σε διάφορους υπεργολάβους. Από τη σύστασή του το έτος 2014 διεκδικεί καλύτερους όρους αμοιβής και εργασίας, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με την εργοδοσία και την υπαγωγή των λιμενεργατών στον Κανονισμό ΒΑΕ. Για την διεκδίκηση των παραπάνω, προέβη σε σειρά απεργιών που είχαν την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων και μάλιστα πήραν ευρεία δημοσιότητα, ακόμα και διεθνή, υπήρξε δε και συμπαράσταση διεθνών συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Όμως η εργοδοσία, για να ακυρώσει αυτούς τους δίκαιους αγώνες, στοχοποίησε τον Πρόεδρο του σωματείου, Μάρκο Μπεκρή, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και εργαζόμενους που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις μας. Παραθέτουμε στη συνέχεια ορισμένα περιστατικά που συνέβησαν από διάφορους δράστες και τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα.

Χαρακτηριστικά ήταν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω γεγονότα:

1.   Η δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο Μάρκος Μπεκρής στις 14-08-2018 στο χώρο δουλειάς από τον επόπτη ασφαλείας της D-PORT, Βασίλη Παπαδόγγονα. Να σημειωθεί ότι παρά την ενημέρωση της εργοδοσίας για την πράξη του αυτή , εκείνη δεν έλαβε τα δέοντα μέτρα καταδίκης αυτής της πράξης σε βάρος του Προέδρου του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, αλλά κρατά τον Βασίλη Παπαδόγγονα στο πόστο του επόπτη ασφαλείας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ενέργειες σε βάρος των εργαζομένων. Για την επίθεση αυτή ασκήθηκε μήνυση από το ΔΣ του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και τον Μάρκο Μπεκρή.

2.   Η προκλητική όχληση του Μάρκου Μπεκρή, που επέβαινε σε μηχανή στις 28 Νοεμβρίου 2018 από «φουσκωτούς», μαυροντυμένους άντρες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, που επέβαιναν σε μηχανές μεγάλου κυβισμού από το χώρο δουλειάς, στο ΣΕΜΠΟ Ν. Ικονίου μέχρι την κατοικία του στην Αθήνα, μετά τη λήξη της απεργίας την ίδια ημέρα, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του.

3.   Οι κλιμακούμενες, ευθείες απειλές σε βάρος του Προέδρου και των μελών του ΔΣ του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ συνεχίστηκαν από τον εργαζόμενο στον ίδιο χώρο, Μιχάλη Γρηγοράκο, κατά της ζωής του Μάρκου Μπεκρή, της μητέρας του, μελών του ΔΣ και εργαζομένων, όπως προκύπτει από τις αναρτήσεις του στο facebook.

Ως ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας καταγγέλλουμε τις παραπάνω αξιόποινες πράξεις και ζητούμε την προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των συναδέλφων, επειδή ανάλογες κινήσεις είχαν γίνει σε βάρος συνδικαλιστών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, του Συνδικάτου Μετάλλου και του Προέδρου του, Σωτήρη Πουλικόγιαννη, τον Ιούνιο του 2012, που καταγγέλθηκαν τότε στον κ. Νικόλαο Ποιμενίδη, Προϊστάμενο της Εισαγγελίας και κατέληξαν μετέπειτα στη δολοφονική εναντίον τους ενέργεια από την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, αλλά και τη δολοφονία του μέλους του Συνδικάτου, Παύλου Φύσσα, πράξεις για τις οποίες τα μέλη της Χρυσής Αυγής δικάζονται επί κακουργήματι και επειδή για τα περιστατικά αυτά δεν μπορεί να είναι άμοιρη ευθυνών, εργοδοσία και Κυβέρνηση.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 27-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ypaith3.jpg
Πανελλήνιες 2023: Αποτελέσματα εισαγωγής στα ΑΕΙ των υποψηφίων/πληγέντων του δυστυχήματος των Τεμπών
Ανακοίνωση αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υποψηφίων/πληγέντων του δυστυχήματος των Τεμπών, έτους 2023
Πανελλήνιες 2023: Αποτελέσματα εισαγωγής στα ΑΕΙ των υποψηφίων/πληγέντων του δυστυχήματος των Τεμπών
rsz_edl_logo1
Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών: Δηλώσεις της Γενικής Γραμματέως του Συμβουλίου της Ευρώπης Marija Pejčinović Burić
Στρασβούργο, 26.09.2023: Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών είναι μια ημέρα αφιερωμένη στην ανάδειξη της γλωσσικής και πολιτισμικής πολυμορφίας της Ευρώπης.
Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών: Δηλώσεις της Γενικής Γραμματέως του Συμβουλίου της Ευρώπης Marija Pejčinović Burić
μουσική
Πανελλαδικές: Ρεπερτόριο του μαθήματος «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» - Τι αλλάζει
Ρεπερτόριο του πανελλαδικώς εξεταζόμενου μουσικού μαθήματος «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» από τις Πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2024 και εφεξής
Πανελλαδικές: Ρεπερτόριο του μαθήματος «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» - Τι αλλάζει