Χωρίς καθηγητές και επίσημη ημερομηνία έναρξης μαθημάτων η Νοσηλευτική Διδυμοτείχου
Σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές και εξοπλισμό - Η ανοιχτή επιστολή φοιτητών που δημοσιεύει το alfavita.gr

Χωρίς καθηγητές και επίσημη ημερομηνία έναρξης μαθημάτων παραμένει ακόμα και σήμερα το τμήμα της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου, το οποίο ανήκει στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας.

Όπως καταγγέλλουν φοιτητές στο alfavita.gr, η πόλη δεν διαθέτει Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, παρά μόνο Γενικό, με αποτέλέσμα να μη γίνεται σωστά η διδασκαλία και η πρακτική τους. 

Παράλληλα, το τμήμα αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές, εξοπλισμό και υλικά για τη διεξαγωγή των μαθημάτων, ενώ, όπως τονίζουν πάντα οιι φοιτητές, δεν έχουν ίσες ευκαιρίες με άλλα πανεπιστήμια.

Την καταγγελία που έφθασε στο alfavita.gr υπογράφει «μια παρέα φοιτητών της νοσηλευτικής Διδυμοτείχου».

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο:

«Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να δημοσιοποιήσουμε την επιστολή αυτή με σκοπό να ενημερωθείτε για την κατάσταση που επικρατεί στο παράρτημα νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο καθώς και να κινητοποιήσουμε τους αρμόδιους για την λήψη άμεσων και ορθών αποφάσεων για το μέλλον των φοιτητών, αλλά και της ίδιας της σχολής.

Λέγοντας «δυσάρεστη θέση» εννοούμε ότι πλέον αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε στα κοινωνικά δίκτυα και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να απαιτήσουμε τα αυτονόητα για την εκπαίδευσή μας! Το τμήμα της νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο ανήκει στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας και βάσει νόμου, είναι πανεπιστήμιο. Δεν είναι δυνατόν όλα τα υπόλοιπα τμήματα του ΔΙ.ΠΑ.Ε να έχουν όλες τις προϋποθέσεις, ώστε να λειτουργήσουν στις τριάντα Σεπτεμβρίου, δηλαδή την ορισμένη ημερομηνία έναρξης μαθημάτων, ενώ εμείς στο Διδυμότειχο να μην έχουμε καν καθηγητές και η ανεπίσημη ημερομηνία έναρξης μαθημάτων πιθανολογείται να είναι 11 Νοεμβρίου!

Δυστυχώς, όμως, δεν είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Ένα από τα  μεγαλύτερα προβλήματα είναι η έλλειψη πανεπιστημιακού νοσοκομείου.Το Διδυμότειχο έχει ένα γενικό νοσοκομείο, στο οποίο δεν υπάρχουν αρκετοί και πρόθυμοι νοσηλευτές ώστε να κάνουν μαθήματα. Βασικές ελλείψεις επίσης υπάρχουν και στις υποδομές της σχολής καθώς η σχολή διαθέτει δύο αίθουσες ανεπαρκώς εξοπλισμένες αλλά και μικρές ώστε να πραγματοποιηθεί διάλεξη. Διαθέτει επίσης ένα εργαστήριο που δεν μοιάζει καθόλου με εκείνα των πανεπιστημίων, διότι δεν διαθέτει τα απαραίτητα για την εκπαίδευσή μας. Τέλος,υπάρχει μια αίθουσα Η/Υ η οποία λειτουργεί, πιο πολύ, ως «διακοσμητική» αφού πολλοί από τους υπολογιστές δεν λειτουργούν.Το κτήριο που στεγάζει το τμήμα δεν διαθέτει αμφιθέατρο.Τα μαθηματά μας γίνονται στον τοπικό κινηματογράφο που διαθέτει ο δήμος του Διδυμοτείχου. Είναι άξιο απορίας πώς τα δύο τμήματα της νοσηλευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας είναι τόσο διαφορετικά ενώ ανήκουν στο ίδιο πανεπιστήμιο! Γιατί να είναι η δική μας η σχολή κατώτερη; Γιατί  να στερούμαστε τα βασικά; Γιατί δεν έχουμε τα ίδια αντιμετωπιση με τους φοιτητές νοσηλευτικής της Θεσσαλονίκης; Επειδή η νοσηλευτική Διδυμοτείχου είναι παράρτημα και βρίσκεται μακριά από τα μάτια του κόσμου; Και όμως απαιτούμε ίσα δικαιώματα, ίδια αντιμετώπιση, ιδια εκπαίδευση!

Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με αυτά που έχουμε,γιατί ας μην ξεχνάμε ότι εμείς είμαστε το μέλλον της νοσηλευτικής στην Ελλάδα! Δεν έχουμε ισες ευκαιρίες, όπως το πρόγραμμα Erasmus, δεν υπάρχουν φοιτητικές εστίες, καθιστώντας δύσκολο να φοιτήσει κάνεις με οικονομικά προβλήματα. Επιπροσθέτως λόγω της τοποθεσίας της σχολής καθίσταται δύσκολο έως και ανέφικτο για τους, μη έχοντες την οικονομική δυνατότητα, φοιτητές να επισκεφθούν μέχρι και το πατρικό τους ευελπιστόντας για μεταγγραφή, μέχρι και αυτό όμως είναι πλέον αδύνατον λόγω του νέου νομοσχεδίου. Μια λύση για να έχουμε εμείς,οι φοιτητές του Διδυμοτείχου, ίση μεταχείριση και εκπαίδευση θα ήταν να γκρεμιστεί το κτήριο που υπάρχει τώρα και να δημιουργηθεί καινούριο με πανεπιστημιακές προδιαγραφές. Αυτό βέβαια, είναι ουτοπικό παρά ρεαλιστικό αφού ο χρόνος και η χρηματοδότηση δεν το επιτρέπουν. Η μοναδική ορατή λύση λοιπόν είναι να μεταφερθεί η σχολή στη Θεσσαλονίκη όπου και υπάρχει τμήμα και ορθές υποδομές. Είναι κατανοητό πως κάτι τέτοιο θα υποβάθμιζε τον Έβρο και συγκεκριμένα το Διδυμότειχο, όμως είμαστε φοιτητές και εν δυνάμει νοσηλευτές. Ενδιαφερόμαστε για το μέλλον μας και θέλουμε να είναι όσο το δυνατόν καλύτερο. Ωστόσο, υπάρχει λύση για το Διδυμότειχο και αυτή θα ήταν η ίδρυση σχολής σχετική με την γεωγραφική θέση του, όπως γεωργική. Μια τέτοια σχολή θα ταίριαζε καλύτερα στο μέρος αυτό.

Τέλος, ευελπιστούμε να ακουστούμε και να κινητοποιήσουμε όσους μπορούν να μας βοηθήσουν και πιστεύουν ότι αξίζουμε και εμείς ίση εκπαίδευση με τα άλλα πανεπιστήμια. Είμαστε τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού και πρέπει να αλλάξει αυτό.

Μια παρέα φοιτητών της νοσηλευτικής Διδυμοτείχου»

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το μοριοδοτούμενο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΠΙΝΑΚΕΣ: Αυτά είναι τα σεμινάρια που δίνουν μόρια και έχουν ανοικτές αιτήσεις
 

Βρες μαθητές για ιδιαίτερα μέσω της νέας πλατφόρμας του teachersnet

σχετικά άρθρα

Στη Φλόριντα, σερίφης απαγορεύει στους βοηθούς του να φορούν μάσκα
Στη Φλόριντα, σερίφης απαγορεύει στους βοηθούς του να φορούν μάσκα
Σερίφης στη Φλόριντα διέταξε τους βοηθούς του να μη φορούν μάσκες, ενώ απαγόρευσε τη χρήση της στο εσωτερικό του αστυνομικού τμήματός του, ακόμη και...
Στη Φλόριντα, σερίφης απαγορεύει στους βοηθούς του να φορούν μάσκα
Λευκορωσία: Δεύτερος διαδηλωτής νεκρός
Λευκορωσία: Δεύτερος διαδηλωτής νεκρός
Οι αρχές της Λευκορωσίας ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη τον θάνατο νέου ο οποίος συνελήφθη κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας εναντίον της...
Λευκορωσία: Δεύτερος διαδηλωτής νεκρός