Προσλήψεις αναπληρωτών: Επίσπευση των υπηρεσιακών μεταβολών για την έγκαιρη κάλυψη των κενών
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Την επανεξέταση του πλαισίου πρόσληψης αναπληρωτών και μόνιμου προσωπικού προανήγγειλε από τη Βουλή η Σοφία Ζαχαράκη - Άμεσα η δ’ φάση πρόσληψης των αναπληρωτών

Να επισπεύδονται οι διαδικασίες των υπηρεσιακών μεταβολών ώστε από την επόμενη σχολική χρονιά να γίνονται νωρίτερα οι προσλήψεις αναπληρωτών στα σχολεία σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας.

Στόχος του υπουργείου είναι «να επισπεύσουμε τις υπηρεσιακές μεταβολές των μόνιμων εκπαιδευτικών για την επόμενη χρονιά, έτσι ώστε και η πρόσληψη των αναπληρωτών να γίνεται νωρίτερα» τόνισε μιλώντας από τη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

«Αυτό το ότι 5 και 6 Σεπτεμβρίου ένας άνθρωπος θα πρέπει -ή και 30 Σεπτεμβρίου και 15 Νοεμβρίου- να πάρει τη βαλίτσα και την οικογένεια και να αλλάζει περιοχές, είναι κάτι το οποίο νομίζω ότι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με έγκαιρη ενημέρωση αυτών των ανθρώπων» προσέθεσε.

Αναφορικά με τις φετινές προσλήψεις, η υφυπουργός ανέφερε:

  • Η πρώτη φάση πρόσληψης αναπληρωτών έγινε στις 5/9. Ήταν μια αρκετά μεγάλη, πολύ εκτεταμένη πρόσληψη αναπληρωτών. Η αμέσως επόμενη ήταν στις 30/9. Προχωρήσαμε σε συμπληρωματική διαδικασία αποσπάσεων ανθρώπων οι οποίοι δεν δέχθηκαν τη θέση λόγω αυτών των αντικινήτρων που σας είπα πριν, δηλαδή, της απαλοιφής της διπλής μοριοδότησης, των κινήτρων που είχαν να πάνε σε απομακρυσμένα μέρη. Προχωρήσαμε σε άμεση αποστολή καινούριων αναπληρωτών.
     
  • Θα ήθελα να σας δώσω και τους αριθμούς για την Κάσο, για να είναι πλήρης η απάντηση. Στην πρώτη φάση εστάλησαν πενήντα πέντε εκπαιδευτικοί. Στη δεύτερη φάση εξήντα τέσσερις εκπαιδευτικοί και ένας εκπαιδευτικός μειωμένου ωραρίου και στις συμπληρωματικές τοποθετήσεις που σας είπα πριν από λίγο είκοσι οκτώ εκπαιδευτικοί με έναν εκπαιδευτικό μειωμένου ωραρίου. Προχωρήσαμε άμεσα στο να αναζητήσουμε νέες πιστώσεις. Μάλιστα ενεκρίθησαν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο την προηγούμενη εβδομάδα.
     
  • Άμεσα, επίσης, θα προχωρήσουμε και σε επόμενη φάση πρόσληψης αναπληρωτών, έτσι ώστε να προχωρήσουμε από το προσωρινό που σας είπα πριν στο μόνιμο, στο να μπορέσουμε να καλύψουμε τη χρονιά.
     
  • Θα σκέφτεστε -κι έχετε δίκιο- ότι αυτά δεν είναι μόνιμα μέτρα. Θα συζητήσουμε λοιπόν ξανά το πλαίσιο πρόσληψης αναπληρωτών και μόνιμου προσωπικού έτσι ώστε να αποτελεί και η νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα, τα δυσπρόσιτα μέρη ένα ελκυστικό προορισμό, έτσι ώστε να μη μιλάμε για κενά ειδικά στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα αλλά και στο σύνολο των μαθημάτων.
     
  • Να πάμε να συζητήσουμε, λοιπόν, ακριβώς τα μέτρα τα οποία -όπως είπα και πριν- θα ξανακάνουν ελκυστικές αυτές τις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας που μας χρειάζονται, μας ζητούν και ζητούν έγκαιρα και έγκυρα -αν θέλετε- την κάλυψη των αναγκών.

Διαβάστε ακόμα:

Στ. Πέτσας για Πρόεδρο ΟΛΜΕ: Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ας εκφράζουν όποια άποψη θέλουν, εμείς υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας

Σ. Ζαχαράκη: Κίνητρα για τους εκπαιδευτικούς που πηγαίνουν σε απομακρυσμένες περιοχές

Νέα ρύθμιση στη Βουλή: Υποχρεωτική η φοίτηση των προσφυγοπαίδων στα σχολεία

Παρέμβαση Κεραμέως στη Βουλή: Τα κενά στη δευτεροβάθμια είναι λιγότερα από πέρυσι, στην πρωτοβάθμια παρεμφερή (Video)

Φίλης - Τζούφη προς Κεραμέως: Θα προσέλθουμε στο διάλογο, πιστοί στις αρχές μας για την ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλα
Λιποθυμία δασκάλας σε σχολείο της Αθήνας - Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν εξάντληση και υπερεργασία
Συναγερμός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: Δασκάλα έχασε τις αισθήσεις της εν ώρα υπηρεσίας σε ολοήμερο της Αθήνας
Λιποθυμία δασκάλας σε σχολείο της Αθήνας - Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν εξάντληση και υπερεργασία
kafsonas.jpg
Κλιματική αλλαγή στην Ευρώπη: Γιατί η γηραιά ήπειρος θερμαίνεται με διπλάσιο ρυθμό από τον πλανήτη
Φαινόμενο «θερμικού θόλου»: Η νέα κλιματική κανονικότητα με πρόωρους καύσωνες στην Ευρώπη
Κλιματική αλλαγή στην Ευρώπη: Γιατί η γηραιά ήπειρος θερμαίνεται με διπλάσιο ρυθμό από τον πλανήτη
γαζ;
Καταγγελίες για Ισραηλινούς τουρίστες που έσκιζαν αφίσες υπέρ της Παλαιστίνης στο κέντρο της Αθήνας

Ένα νέο περιστατικό που πυροδότησε έντονες αντιδράσεις σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη 26 Μαΐου, όταν σύμφωνα με...

Καταγγελίες για Ισραηλινούς τουρίστες που έσκιζαν αφίσες υπέρ της Παλαιστίνης στο κέντρο της Αθήνας
Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ΕΟΦ
ΕΟΦ: Φρένο στις εξαγωγές 82 φαρμακευτικών σκευασμάτων από τον για τη διασφάλιση της εγχώριας επάρκειας
ΕΟΦ: «Μπλόκο» στις παράλληλες εξαγωγές για 82 φάρμακα λόγω ελλείψεων στην αγορά
ΕΟΦ: Φρένο στις εξαγωγές 82 φαρμακευτικών σκευασμάτων από τον για τη διασφάλιση της εγχώριας επάρκειας