Καταγγελία για την παρουσία ασφαλιτών σε κινητοποίηση εκπαιδευτικών
Ζήτησαν τα στοιχεία της αντιπροέδρου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου - «Αστυνομικοί είμαστε, όπου θέλουμε πηγαίνουμε», απάντησαν στην αναπληρώτρια διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας

Την πρωτοφανή αστυνομοκρατία, κατά τη διάρκεια σημερινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών έξω από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, καταγγέλλει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου.

Όπως αναφέρεται, αυτοκίνητο ασφαλείας βρισκόταν στο χώρο της κινητοποίησης από νωρίς, ενώ αστυνομικός ζήτησε από την αντιπρόεδρο του Συλλόγου αναφορά για την ιδιότητα και το λόγο της παρουσίας της.

Αμέσως οι εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν το γεγονός στην αναπληρώτρια διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας. Όταν αυτή κατέβηκε και ζήτησε από τους αστυνομικούς το λόγο της παρουσίας τους, εκείνοι απάντησαν «Αστυνομικοί είμαστε, όπου θέλουμε πηγαίνουμε»!

«Το συνδικαλιστικό κίνημα, δεν τρομοκρατείται», σημειώνει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου, κάνοντας μάλιστα αναφορά και στη διαμαρτυρία της ΔΟΕ στο υπουργείο Παιδείας, όταν αστυνομικοί ζήτησαν ταυτοποίηση των στοιχείων της αντιπροσωπίας της Ομοσπονδίας και τους συνόδευσαν μέχρι την είσοδο του κτιρίου.

Αναλυτικά η καταγγελία του Συλλόγου:

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου καταγγέλλει και καταδικάζει απερίφραστα το πρωτοφανές κλίμα αστυνομοκρατίας κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, στις 14:30, έξω από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας. Η παράσταση διαμαρτυρίας ήταν προγραμματισμένη με σκοπό να αναδειχθούν τα προβλήματα που απασχολούν από την αρχή της χρονιάς τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς.

Το αυτοκίνητο της ασφάλειας βρισκόταν από νωρίς στο χώρο και χαρακτηριστικό είναι ότι όταν το ΔΣ του Συλλόγου εισήλθε στο κτήριο για να παραδώσει ψήφισμα, αμέσως ένας αστυνομικός κατέβηκε από το αυτοκίνητο και ζήτησε από την αντιπρόεδρο του Συλλόγου που είχε μείνει στην είσοδο του κτηρίου να του πει αν έχει την ιδιότητα της εκπαιδευτικού και τι ακριβώς ήρθαμε να κάνουμε στη Διεύθυνση. Η αντιπρόεδρος αντέδρασε αμέσως και αφού επιβεβαίωσε ότι είναι αστυνομικός της ασφάλειας του ζήτησε το λόγο της παρουσίας τους. Η απάντηση ήταν ότι «προφανώς, μας έχουν καλέσει…»

Καταγγείλαμε αμέσως τα γεγονότα στην Αναπληρώτρια Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και απαιτήσαμε να μάθουμε από ποιον κλήθηκε η αστυνομία και να μας διαβεβαιώσει ότι δεν ήταν ενέργεια της υπηρεσίας, κάτι το οποίο έγινε. Μάλιστα, η αναπληρώτρια Διευθύντρια, όχι μόνο δήλωσε πλήρη άγνοια επί του θέματος, αλλά, επιπλέον, κατέβηκε στο σημείο που είχε σταματήσει το αυτοκίνητο της Ασφάλειας και ζήτησε από τους επιβαίνοντες σε αυτό αστυνομικούς να της αναφέρουν το λόγο για τους οποίους παρακολουθούσαν τους συναδέλφους και το πρόσωπο το οποίο τους κάλεσε, για τα οποία δεν πήρε απάντηση. Την ίδια ακριβώς στιγμή ήρθε να συνδράμει με την παρουσία του και… περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.(!!!), και μάλιστα, σε ερώτηση των μελών του Δ. Σ. και της αναπληρώτριας Διευθύντριας «γιατί ήρθατε εδώ και ποιος σας κάλεσε», η απάντηση επιβαίνοντος αστυνομικού ήταν: «Αστυνομικοί είμαστε, όπου θέλουμε πηγαίνουμε.»!!!

Τα περιστατικά αυτά δεν είναι τυχαία, ούτε μεμονωμένα. Πριν λίγο καιρό η ίδια αστυνομοκρατία επικρατούσε στο Υπουργείο Παιδείας όταν το ΔΣ της ΔΟΕ είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό. Τα μέλη του ΔΣ μπήκαν στο κτήριο με τη συνοδεία της αστυνομίας και με ταυτοποίηση των στοιχείων τους.

Και τότε το ΔΣ της ΔΟΕ καταδίκασαν τα γεγονότα και ανέδειξαν την ευθύνη της πολιτικής ηγεσία του Υπουργείου για τις πρωτοφανείς αυτές καταστάσεις. Η απάντηση του υπουργείου στερούνταν σοβαρότητας, αφού ανέφεραν ως δικαιολογία ότι για αυτά τα περιστατικά ευθύνεται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και όχι το υπουργείο Παιδείας, λες και συνέβησαν σε άλλο χώρο!

Το συνδικαλιστικό κίνημα, δεν τρομοκρατείται!!! Έχουμε αποδείξει με τη στάση μας ότι δε λυγίζουμε ούτε με επιστρατεύσεις, ούτε από τη βίαιη καταστολή κινητοποιήσεων όπως από  την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τόσο έξω από το Υπουργείο όσο και έξω από τη Βουλή, που συνοδεύτηκαν από τον τραυματισμό συναδέλφων κατά τις περσινές κινητοποιήσεις. Η καλύτερη απάντηση είναι η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στα σωματεία και στις κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης για τη λειτουργία των σωματείων. Αυτό το άκρως αντιδημοκρατικό και καταδικαστέο γεγονός προσβάλλει βάναυσα και ευθέως το κύρος του Συλλόγου μας, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας (την οποία καλούμε να εκδώσει επίσημη δημόσια ανακοίνωση καταδίκης αυτού του θλιβερού γεγονότος), αλλά και κάθε εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ως παιδαγωγό δημοκρατικό πολίτη.  

Καλούμε δε τις συνδικαλιστικές παρατάξεις των αστυνομικών υπαλλήλων, να καταδικάσουν το περιστατικό αυτό που παραπέμπει σε αλήστου μνήμης εποχές και την Και την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, να σταματήσει να προκαλεί την εκπαιδευτική κοινότητα με τέτοιες προκλητικές, άστοχες, υπερβολικές και αντιδημοκρατικές ενέργειες  

Επιστροφή λοιπόν στην «κανονικότητα» ή, αλλιώς,  στο δόγμα… «Νόμος και Τάξη»!!!

σχετικά άρθρα

Τζ. Φλόιντ: Βαρύτερη κατηγορία σε βάρος του Ντ. Σόβιν - Κατηγορίες και στους άλλους τρεις αστυνομικούς
Τζ. Φλόιντ: Βαρύτερη κατηγορία σε βάρος του Ντ. Σόβιν - Κατηγορίες και στους άλλους τρεις αστυνομικούς
Η νέα κατηγορία, φόνος δευτέρου βαθμού, επιφέρει ποινή κάθειρξης έως 40 χρόνια
Τζ. Φλόιντ: Βαρύτερη κατηγορία σε βάρος του Ντ. Σόβιν - Κατηγορίες και στους άλλους τρεις αστυνομικούς