Δήμος δίνει επίδομα €450 τον μήνα σε γιατρούς και 150 ευρώ σε εκπαιδευτικούς

Εκπαίδευση 0

Σ.Ζαχαράκη: Ζητήματα αξιολόγησης και επιλογής στελεχών εκπαίδευσης στο νέο νομοσχέδιο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Συνέντευξη της Σ. Ζαχαράκη στην εφημερίδα «Βραδυνή»

Ποια είναι τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου που αναμένεται να καταθέσει το υπουργείο Παιδείας

Προτεραιότητά μας στο υπουργείο Παιδείας ήταν να υπάρξει μια καλή έναρξη της σχολικής χρονιάς. Αρα, πριν από το νομοσχέδιο, πρώτος στόχος ήταν η φροντίδα ώστε να έχουμε έγκαιρα την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών. Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί να είναι στις θέσεις τους, τα βιβλία στα σχολεία, και να προσληφθούν οι αναπληρωτές σε χρόνο ικανό, για να προγραμματιστεί καλύτερα η σχολική χρονιά.

Το λέω αυτό γιατί η σχολική χρονιά είναι μια σειρά αλληλουχιών. Προφανώς μένουν ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν με τα κενά στα σχολεία και ζητήματα σπουδών, αλλά τα ελέγχουμε όλα και θα φροντίσουμε να επιλυθούν και αυτά σύντομα.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας θα περιλαμβάνει τον τρόπο επιλογής των στελεχών Εκπαίδευσης, τις νέες δομές στην Εκπαίδευση, καθώς και ζητήματα αξιολόγησης. Είναι κεντρικά ζητήματα για την οργάνωση και την ποιότητα της Εκπαίδευσης. Η βασική μας στόχευση είναι η αξιοκρατία και η επιλογή των καλύτερων στις θέσεις που είναι νευραλγικές για την Εκπαίδευση .

Τα κριτήρια επιλογής στελεχών που θα βασίζεται το νέο σύστημα, σύμφωνα με το πρόγραμμα της κυβέρνησης

Πηγή πληροφοριών: diktyo.gr

 

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Άνω Λιόσια: Σε σοβαρή κατάσταση η διευθύντρια του 1ου Νηπιαγωγείου – Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά την επίθεση

Νέο πρόγραμμα ΔΥΠΑ: 8.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας για ανέργους ηλικίας άνω των 55 ετών

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση