Σε εξέλιξη κινητοποίηση εκπαιδευτικών έξω από το υπ. Παιδείας για τις προσλήψεις αναπληρωτών
Χιλιάδες εκπαιδευτικοί μένουν εκτός εκπαιδευτικού συστήματος και τη νέα σχολική χρονιά - Κινητοποίηση έξω από το υπουργείο τη Δευτέρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας από εκπαιδευτικούς που διαμαρτύρονται για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να τοποθετηθούν βάσει των περσινών πινάκων οι αναπληρωτές στα σχολεία, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση νέων πινάκων κατάταξης του ν. 4589/2019 από το ΑΣΕΠ.

Όπως προειδοποιούν, χιλιάδες εκπαιδευτικοί που για διάφορους λόγους δεν τοποθετήθηκαν πέρυσι στα σχολεία (λάθη στο σύστημα, λόγους οικογενειακούς/υγείας κ.ά) θα μείνουν εκτός εκπαιδευτικού συστήματος και τη νέα σχολική χρονιά. Το ίδιο ισχύει και για εκείνους που αποφοίτησαν φέτος από το Πανεπιστήμιο ή απέκτησαν τίτλους σπουδών στη διάρκεια της χρονιάς.

«Αγκάθι» για τους αναπληρωτές αποτελεί επίσης η μη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας, όπως προβλέπει ο ν.4589/2019, με τους εκπαιδευτικούς να ζητούν να ανοίξει το πληροφοριακό σύστημα ΟΠΣΥΔ, ώστε να προσμετρηθεί η προϋπηρεσία της τελευταίας χρονιάς και να μη χαθούν πολύτιμοι μήνες προϋπηρεσίας.

Το χρονοδιάγραμμα, πάντως, των προσλήψεων που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας είναι το εξής:

- Έκδοση Διαπιστωτικής Πράξης παράτασης ισχύος των εγκεκριμένων πινάκων 2018-2019 (ΕΔΩ η απόφαση).

- Έκδοση πρόσκλησης υποβολής προτιμήσεων (μέχρι 28/8).

- Υποβολή περιοχών προτίμησης στο ΟΠΣΥΔ και για τα μέλη ΕΕΠ – ΕΒΠ στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (28/8 – 2/9).

- Καταληκτική ημερομηνία καταγραφής λειτουργικών κενών από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στο ΟΠΣΥΔ (3/9).

- Διενέργεια προσλήψεων Αναπληρωτών (5/9 – 6/9)

Χρύσα Βαϊνανίδη


Διαβάστε ακόμα:

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή του Παν.Αιγαιου

Μοριοδοτούμενη κατάρτιση στη Διαπολιτισμική Εκπ/ση για μαθητές με προσφυγικό - μεταναστευτικό υπόβαθρο

diapolitismiki

best of network

σχετικά άρθρα