Όλα έτοιμα για το πρώτο κουδούνι – Στους 37.000 ανέρχεται ο αριθμός των αναπληρωτών 
Έχουν εξασφαλιστεί οι πιστώσεις αναπληρώτων για το επόμενο σχολικό έτος, ενώ έχει ξεκινήσει η διανομή των βιβλίων σύμφωνα με τον Κ. Γαβρόγλου

Στους 37.000 ανέρχεται ο αριθμός των αναπληρωτών που θα στελεχώσουν το επόμενο σχολικό έτος 2019-2020 τα σχολεία σύμφωνα με τον απερχόμενο υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. 

Όπως ενημέρωσε έχει ήδη ολοκληρωθεί ο σχετικός προγραμματισμός και έχουν εξασφαλιστεί οι πιστώσεις, συνολικού προϋπολογισμού 550.000.000 €.

«Ήδη είμαστε πανέτοιμοι για το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Σεπτεμβρίου, οι πιστώσεις για τους αναπληρωτές έχουν εξασφαλιστεί και τα βιβλία είναι στη θέση τους» είπε, προσθέτοντας ότι έχει ολοκληρωθεί η διανομή των διδακτικών βιβλίων στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και στα Γυμνάσια ενώ στα Λύκεια ολοκληρώνεται εντός Ιουλίου. 

«Υπολείπονται ορισμένες τεχνικές ρυθμίσεις που κάθε χρόνο γίνονται αυτήν την εποχή και όλα είναι έτοιμα για να ανοίξουν για μία ακόμη χρονιά, την τέταρτη στη σειρά, τα σχολεία στην ώρα τους», επισήμανε. 

«Ένα από τα πολλά προβλήματα που καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε είναι η πλήρης λειτουργία των σχολείων στην ώρα τους, αυτό, δηλαδή, που λέμε το άνοιγμα των σχολείων στην ώρα τους. Σε καμία χώρα της Ευρώπης το αυτονόητο δεν θα θεωρούνταν ως κατόρθωμα. 

Και όμως, στη χώρα μας, λόγω μιας στρεβλής αντίληψης εξυπηρετήσεων, οργανωτικής και πολιτικής ανεπάρκειας και ως ένα βαθμό απαξίωσης του δημόσιου σχολείου, για δεκαετίες τα σχολεία μας δεν ήταν σε θέση να ανοίξουν στην ώρα τους με τους εκπαιδευτικούς και τα βιβλία στη θέση τους. 

Το καταφέραμε και αυτό είναι για το καλό του συνόλου της κοινωνίας ενώ συνάμα αποτελεί παρακαταθήκη ευθύνης» ανέφερε κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Παιδείας στη νέα ηγεσία. 


 

σχετικά άρθρα

Θλίψη στη Χαλκίδα - Υπάλληλος έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο
Θλίψη στη Χαλκίδα - Υπάλληλος έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο
Προανάκριση για τις συνθήκες του περιστατικού διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας
Θλίψη στη Χαλκίδα - Υπάλληλος έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο