Ιδιωτικά πανεπιστήμια, ξενόγλωσσα τμήματα, κατάργηση ασύλου ανακοίνωσε ο Κ. Χατζηδάκης
Την πρόθεση της ΝΔ να ιδρύσει ιδιωτικά πανεπιστήμια και στην Ελλάδα επανέλαβε σε προεκλογική του ομιλία στο Μαρούσι ο αντιπρόεδρος του κόμματος και υποψήφιος βουλευτής, Κωστής Χατζηδάκης

«Είμαστε η μόνη χώρα στον πλανήτη που δεν έχει ιδιωτικά πανεπιστήμια. Υπήρχαν άλλες τρεις μέχρι το 2016: Η Κούβα, η Βόρεια Κορέα και το Μπουτάν, οι οποίες κατήργησαν αυτούς τους περιορισμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως στο πλαίσιο του παρόντος Συντάγματος η ΝΔ προτίθεται να κάνει τα εξής τέσσερα πράγματα στην Ανώτατη Εκπαίδευση:

α) Δημιουργία ξενόγλωσσων τμημάτων, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών «για να έρχονται στα δημόσια πανεπιστήμια φοιτητές από τις γειτονικές χώρες, όπως γίνεται στην Κύπρο».

β) Καθιέρωση των summer universities, καλοκαιρινά πανεπιστήμια. «Να ανοίξουν οι πόρτες του Ιονίου Πανεπιστήμιου, του Πανεπιστημίου της Κρήτης, του Πανεπιστημίου του Αιγαίου. Για να συνδυάσουν νέα παιδιά από όλο τον κόσμο μαθήματα με διακοπές στην Ελλάδα».

γ) Απονομή κοινών διπλωμάτων από ελληνικά και αμερικάνικα - ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. «Θα ενθαρρύνουμε τα δημόσια πανεπιστήμια να προχωρήσουν σε αυτό που ήδη ξεκίνησε από το Πολυτεχνείο που συνεργάζεται με φημισμένο αμερικάνικο πανεπιστήμιο, να δίνουν κοινά διπλώματα με γνωστά αμερικάνικα και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, για να αναβαθμιστούν ακόμα περισσότερο οι σπουδές στην Ελλάδα».

δ) Κατάργηση ασύλου. «Να τελειώνουμε επιτέλους με το άσυλο της ανομίας και του εμπορίου των ναρκωτικών. Διότι εδώ δεν μιλάει κανείς με ιδεολογίες, αλλά με παραλογισμό. Θα βάλουμε τέλος στον παραλογισμό και θα προστατέψουμε τα δημόσια πανεπιστήμια».

Χρύσα Βαϊνανίδη

Διαβάστε επίσης: 

Κ. Χατζηδάκης για την αυτονομία σχολικών μονάδων: Το 10-20% των μαθημάτων να καθορίζεται από τους εκπαιδευτικούς

 

σχετικά άρθρα

Αυτά είναι «λεφτόδεντρα» (εν καιρώ πολέμου), κύριε Μητσοτάκη;
Αυτά είναι «λεφτόδεντρα» (εν καιρώ πολέμου), κύριε Μητσοτάκη;
Η κυβέρνηση έφτασε να μειώνει κατά 50% (!) τον μισθό των εργατών και να θέτει σε καθεστώς επιδόματος τους εργαζόμενους της χώρας. Με τα μέτρα της...
Αυτά είναι «λεφτόδεντρα» (εν καιρώ πολέμου), κύριε Μητσοτάκη;
Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για θάνατο 14χρονου από κορονοϊο
Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για θάνατο 14χρονου από κορονοϊο
Σύμφωνα με πορτογαλικά site (record.pt, zerozero.pt) o νεαρός παίκτης του ποδοσφαίρου σάλας, Βίτορ Ραφαέλ Μπάστος Γκοντίνιο, φερεται να είναι ένα από...
Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για θάνατο 14χρονου από κορονοϊο