Αρμαγεδώνας προαναγγέλλεται στην εκπαίδευση
Του Χ. Αναστασιάδη, εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής

Με ΝΔ ( και με τα συνεταιράκια του ΠΑΣΟΚ) προαναγγέλλεται Αρμαγεδώνας στην εκπαίδευση όπως και σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής.

1) Αμφισβητήθηκαν οι δρομολογημένοι υπό τον ΑΣΕΠ 4.500 διορισμοί στην Ειδική Αγωγή. Επιπρόσθετος κίνδυνος να ναρκοθετηθούν και να αφαιρεθούν ξανά ΟΛΕΣ οι οργανικές  των υπηρετούντων στην Ειδική Αγωγή! Χειροτέρευση των εκπαιδευτικών συνθηκών των μαθητών ΑΜΕΑ.  Καμιά ελπίδα, συζήτηση για τους 15.000 διορισμούς στη γενική εκπαίδευση!

2) "Αξιολόγηση" ανώνυμη  των γονέων μέσω ίντερνετ σχολικών μονάδων , εκπαιδευτικών, κουτσομπολίστικη γειτονιάς με σκοπό τον εξευτελισμό της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

3) Διαφαινόμενη αύξηση ωραρίου των εκπαιδευτικών και ιδρυματοποίηση των μαθητών αφού το ολοήμερο σχολείο προγραμματίστηκε  με ωράριο 7:00 έως τις 18:00.

4) Αναλογία προσλήψεων 1 για κάθε 5 αποχωρήσεις – σήμερα ισχύει το 1:1 - εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα την τεράστια αδιοριστία, την εντατικοποίηση της εργασίας, περαιτέρω ναρκοθέτηση της συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών, γενικότερα υποβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας εκπαίδευσης κ.α.

5) Ο διευθυντής να επιλέγει το προσωπικό του σχολείου του και αφού είναι εξασφαλισμένη μια βασική  κρατική χρηματοδότηση να ερευνά και για άλλους οικονομικούς πόρους για το σχολείο του! Ένα ακόμη βήμα για δημοτικοποίηση , ιδιωτικοποίηση των δημόσιων σχολείων κ.α.

Η ΔΟΕ - ΟΛΜΕ εδώ και τόσες ημέρες απέναντι σε όλες αυτές τις δηλωμένες εχθρικές προθέσεις μουγκάθηκαν εντελώς! Τεράστια η ευθύνη των παρατάξεων που έχουν την πλειοψηφία !

Στις επόμενες κρίσιμες ημέρες πρέπει ο υπαρκτός συνδικαλισμός των εκπαιδευτικών σε ΔΟΕ - ΟΛΜΕ να αποδείξει ότι δεν είναι υποταγμένος, δεν είναι δουλικός, ότι εξυπηρετεί πρώτα από όλα τα συμφέροντα της λαϊκής εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών...Ιδού η Ρόδος...

 

Αναστασιάδης Χρήστος

Δάσκαλος Ειδικής Αγωγής


Δείτε επίσης:

Κατάρτιση εκπ/κών στη διαπολιτισμική εκπαίδευση για μαθητές με προσφυγικό - μεταναστευτικό υπόβαθρο

Προσλήψεις: Έκπτωση σε ετήσιο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για μόρια

Νέες Προσλήψεις αναπληρωτών λόγω Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

best of network

σχετικά άρθρα

Ελικόπτερο Super Puma μετέφερε μητέρα και το νεογνό της από τη Σίφνο στην Αθήνα
Ελικόπτερο Super Puma μετέφερε μητέρα και το νεογνό της από τη Σίφνο στην Αθήνα

Ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, μετέφερε 39χρονη μητέρα και το μόλις μιας ώρας αγοράκι της από τη Σίφνο στην 112 Πτέρυγα Μάχης,...

Ελικόπτερο Super Puma μετέφερε μητέρα και το νεογνό της από τη Σίφνο στην Αθήνα