Ημερίδα: Η περιβαλλοντική εκπαίδευση στο ΑΠΘ
Στις 5/6 στο ΑΠΘ

Το Συμβούλιο Περιβάλλοντος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019, και ώρα 11:00, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ (Αμφιθέατρο Ι).

Το Συμβούλιο Περιβάλλοντος του ΑΠΘ συστάθηκε το 1999, με στόχο τη χάραξη της περιβαλλοντικής πολιτικής του Ιδρύματος. Από το 2010 συμμετέχουν σε αυτό εκπρόσωποι όλων των Τμημάτων του ΑΠΘ. Από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα έχει κάνει εισηγήσεις για σημαντικά προβλήματα της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, ενώ παράλληλα συμμετείχε στη διοργάνωση συνεδρίων και άλλων επιστημονικών εκδηλώσεων σχετικών με το περιβάλλον.

Το Συμβούλιο εργάζεται συστηματικά για την ενημέρωση των πολιτών και την ευαισθητοποίησή τους σε περιβαλλοντικά ζητήματα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Στη συγκεκριμένη Ημερίδα θα παρουσιαστούν οι περιβαλλοντικές εκπαιδευτικές και ερευνητικές δράσεις που διοργανώνουν και οι έντεκα Σχολές του ΑΠΘ και θα αναδειχθούν οι διαφορετικές διαστάσεις και προσεγγίσεις της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης από κάθε Σχολή, γεγονός που σε ένα διεπιστημονικού χαρακτήρα Πανεπιστήμιο, όπως το ΑΠΘ, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Με τη συμμετοχή των Κοσμητόρων όλων των Σχολών ή των εκπροσώπων τους, η Ημερίδα επιδιώκει να παρουσιάσει τόσο στις φοιτήτριες και στους φοιτητές όσο και στο σύνολο των πολιτών τη συμβολή του ΑΠΘ στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων και να επιχειρήσει τον συντονισμό δράσεων και πολιτικών, μέσω της διεπιστημονικής προσέγγισης.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

afisa-hmerida_perivallontikis_ekpaidefsis.jpg

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φυλακη
Αθώωση της Διευθύντριας του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας για την υπόθεση όπλου - Ζητήθηκε συγγνώμη από το δικαστήριο
Η κυρία Δημουλή βρέθηκε κατηγορούμενη για «απόπειρα εισαγωγής όπλου» στο σωφρονιστικό κατάστημα, αλλά μετά από δίκη στις 16/9, αθωώθηκε πλήρως και...
Αθώωση της Διευθύντριας του Σχολείου Φυλακών Κέρκυρας για την υπόθεση όπλου - Ζητήθηκε συγγνώμη από το δικαστήριο
tilekpaideusi 1280
Ρατσιστικές και στερεοτυπικές φράσεις σε σχολικό βιβλίο και εκπαιδευτικό υλικό: «Τον αράπη κι αν τον πλύνεις...»
Παρεμβάσεις για ρατσιστικά και στερεοτυπικά περιεχόμενα σε εκπαιδευτικό υλικό – Θετική ανταπόκριση από Υπουργείο Παιδείας και ΙΕΠ
Ρατσιστικές και στερεοτυπικές φράσεις σε σχολικό βιβλίο και εκπαιδευτικό υλικό: «Τον αράπη κι αν τον πλύνεις...»