Thumbnail
Η Εγκύκλιος όπως δημοσιεύτηκε από το υπ. Παιδείας

Πανελλαδικές εξετάσεις Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ) έτους 2019.

Με την παρούσα εγκύκλιο ρυθμίζονται θέματα που αφορούν ΜΟΝΟ τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ (7-6-2019 με 18-6-2019). Όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ έχουν ήδη υποβάλει Αίτηση - Δήλωση, με την οποία δήλωσαν όλα τα στοιχεία που αφορούν στη συμμετοχή τους στις εν λόγω εξετάσεις.

Υπενθυμίζουμε τη σχετική με την Αίτηση-Δήλωση εγκύκλιό μας Φ251/42307/Α5 /19-3-2019 (ΑΔΑ: 963Υ4653ΠΣΦΞΒ), με την οποία είχαν καθοριστεί οι διαδικασίες και οι δικαιούχοι συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ. Μετά την υποβολή των Αιτήσεων -Δηλώσεων των υποψηφίων δημιουργήθηκε το αρχείο των υποψηφίων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή σε Σχολές και Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πρέπει ή να είναι ήδη κάτοχοι απολυτηρίου (απόφοιτοι) ή να αποκτήσουν το απολυτήριο τον Ιούνιο του 2019 (μαθητές-τελειόφοιτοι). Αλλιώς η συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις θεωρείται άκυρη και αποκλείονται από τις διαδικασίες επιλογής (μηχανογραφικό δελτίο κτλ.).

Δείτε την εγκύκλιο αναλυτικά ΕΔΩ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Στέφανος Κασσελάκης
Κασσελάκης: «Αν πήρε πτυχίο με 5,1, να μην ανησυχεί» – Σφοδρή επίθεση σε Μαρκόπουλο και αιχμές για «αριστεία»
Ζητά δημόσιες διευκρινίσεις για τα πτυχία και αφήνει αιχμές κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη
Κασσελάκης: «Αν πήρε πτυχίο με 5,1, να μην ανησυχεί» – Σφοδρή επίθεση σε Μαρκόπουλο και αιχμές για «αριστεία»
μητσοτακης
Μητσοτάκης: «Δεν θα μας γυρίσουν στο 1980» – Στο επίκεντρο το σχέδιο για την Ελλάδα του 2030
Μήνυμα σύγκρισης με την αντιπολίτευση και έμφαση σε νησιωτικότητα, ανάπτυξη και 12μηνο τουρισμό από τον πρωθυπουργό
Μητσοτάκης: «Δεν θα μας γυρίσουν στο 1980» – Στο επίκεντρο το σχέδιο για την Ελλάδα του 2030
μυτιληνην
Λέσβος σε «κατάσταση ασφυξίας»: Εβδομάδα αποκλεισμού χωρίς εφόδια λόγω κινητοποιήσεων κτηνοτρόφων
Άδεια ράφια και σοβαρές ελλείψεις στο νησί – Σε οριακό σημείο η αγορά, αβέβαιη η επόμενη μέρα
Λέσβος σε «κατάσταση ασφυξίας»: Εβδομάδα αποκλεισμού χωρίς εφόδια λόγω κινητοποιήσεων κτηνοτρόφων
κλοπή
Στο στόχαστρο των κυκλωμάτων: Τα ΙΧ που «εξαφανίζονται» πιο εύκολα στην Ελλάδα
Δημοφιλή μοντέλα και SUV στην κορυφή της λίστας – Γιατί οι κλέφτες προτιμούν τα best-sellers και πώς μπορούν να προστατευτούν οι οδηγοί
Στο στόχαστρο των κυκλωμάτων: Τα ΙΧ που «εξαφανίζονται» πιο εύκολα στην Ελλάδα