Το ξύπνημα του κοιμώμενου γίγαντα είναι πλέον γεγονός
Απαιτείται κυρίως η θέληση από όλους και οι επιμέρους νομικές, τεχνοκρατικές και διοικητικές λεπτομέρειες μπορούν να ρυθμιστούν στην πορεία.

Ο κοιμώμενος γίγαντας των 60.000 περίπου πτυχιούχων, εκπαιδευτικών, προπονητών, αθλητών και καθηγητών Α.Ε.Ι. έχει ξυπνήσει. Ποτέ μέχρι τώρα λόγω της πολυδιάσπασης του κλάδου, δεν είχαμε επιδείξει τόσο γρήγορα αντανακλαστικά και τόσο στοχευμένες αντιδράσεις και ενέργειες.

Φαίνεται ότι τον συνεκτικό ρόλο στον χώρο της Φυσικής Αγωγής αρχίζουν να τον παίζουν οι κοσμήτορες των Σ.Ε.Φ.Α.Α.. Αυτοί μας δείχνουν τον δρόμο που δεν μπορεί να είναι άλλος από την ίδρυση ενός συντονιστικού φορέα ενώσεων Φυσικής Αγωγής που θα επαγρυπνά και θα στέκεται αρωγός σε κάθε δύσκολη στιγμή, θα υπεραμύνεται των συμφερόντων μας ως επαγγελματιών και θα αποκρούει κάθε άδικη επίθεση και απόπειρα συρρίκνωσης των δικαιωμάτων μας και απαξίωσης του επιστημονικού μας επιπέδου.

Είχαμε δημοσιεύσει στην Alfavita σχετικό άρθρο που κάναμε γνωστή την άδικη επίθεση που δέχτηκε ο κλάδος μας με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς από τον πανελλήνιο σύλλογο φυσικοθεραπευτών και καλούσαμε τους επιστημονικούς ταγούς του κλάδου μας να απαντήσουν τεκμηριωμένα επιστημονικά (Φυσικοθεραπευτές εναντίον πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής ή ευκαιρία για γόνιμο διάλογο)

Φαίνεται πως το κάλεσμά μας εισακούστηκε και οι κοσμήτορες συνυπέγραψαν την ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό παιδείας και τον σύλλογο των φυσικοθεραπευτών (Η Αδράνεια του Υπ. Παιδείας και οι Αντι-ακαδημαϊκές δοξασίες της ηγεσίας των Ελλήνων φυσικοθεραπευτών) αποκρούοντας και καθιστώντας έωλες τις κατηγορίες τους  και απαντώντας επιστημονικά τεκμηριωμένα σε αυτόν, με αποτέλεσμα να μην αφήνεται πλέον καμία αμφιβολία για την εκ των πραγμάτων και εξ αρχής ένταξη της επιστήμης της Φυσικής Αγωγής στις επιστήμες υγείας, έτσι και όλες οι ενώσεις και τα σωματεία της Φυσικής Αγωγής πρέπει να έλθουν σε συνεννόηση και να συγκροτήσουν έναν φορέα στον οποίο όλες θα συμμετέχουν και θα εκπροσωπούνται, ο οποίος δεν θα παίζει μόνο τον ρόλο του επιστημονικού συμπαραστάτη όλων μας, αλλά θα υπερασπίζεται τους πτυχιούχους του, όλων των κατηγοριών, σαν σύλλογος επαγγελματιών κατά τα πρότυπα του ιατρικού και του δικηγορικού συλλόγου, του συλλόγου μηχανικών και άλλων επαγγελματικών κλάδων, με πανελλήνια ισχύ και εμβέλεια. Απαιτείται κυρίως η θέληση από όλους και οι επιμέρους νομικές, τεχνοκρατικές και διοικητικές λεπτομέρειες μπορούν να ρυθμιστούν στην πορεία.

Μόνο έτσι θα μπει μια τάξη στον χώρο και δεν θα αφήνεται ανοιχτό πεδίο για υποβολιμαίες και αστήρικτες διεκδικήσεις αντικειμένων επαγγελματικών, επιστημονικών, εκπαιδευτικών, διδακτικών και άλλων, που ανήκουν και προσιδιάζουν στην επιστήμη της Φυσικής Αγωγής.

Όλοι οι ηγήτορες των ενώσεων και των σωματείων μας θα πρέπει να κατανοήσουν ότι η καρέκλα τους δεν θα έχει πλέον καμία αξία, εάν εξαιτίας της αδράνειας και της ασυνεννοησίας τους, υποβαθμιστεί τόσο πολύ η Φυσική Αγωγή και απαξιωθεί στα μάτια της κοινωνίας. Τότε η καρέκλα τους θα έχει μόνο την αξία ενός απλού επίπλου. Οι τίτλοι και τα αξιώματα απαιτούν καθημερινή επιβεβαίωση του περιεχομένου τους. Εγωισμοί, φιλαυτίες και προσωπικές φιλοδοξίες δεν έχουν θέση στον κλάδο μας την δεδομένη χρονική στιγμή που βάλλεται από παντού και ταυτόχρονα στα υψηλότερα διοικητικά επίπεδα του κράτους δεν υπάρχουν εμπνευσμένοι και αξιόλογοι άνθρωποι, που να έχουν την δυνατότητα να μας υπερασπιστούν.

Το παράδειγμα των κοσμητόρων των σχολών μας ας γίνει η αφορμή για μία νέα αρχή.

σχετικά άρθρα