Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτη: Ολοι στην κινητοποίηση στις 12/4
Να μην περάσει το νομοσχέδιο για την Παιδεία!

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης, καλεί τις Ενώσεις και του Συλλόγους Γονέων του νησιού να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές την Παρασκευή 12 Απριλίου για το αντιδραστικό νομοσχέδιο του Νέου Λυκείου και της πρόσβασης στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι αλλαγές που θέλει να φέρει η κυβέρνηση για το λύκειο εναρμονίζονται με τη γενικότερη υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, που όλα τα προηγούμενα χρόνια υλοποιήθηκε έχοντας στο επίκεντρο το γενικό μορφωτικό ρόλο του σχολείου. Η μετατροπή της Γ΄Λυκείου σε προπαρασκευαστικό έτος για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα εντείνει τη φροντιστηριακή εκπαίδευση με τους γονείς να πληρώνουν και πάλι αδρά την απαραίτητη προετοιμασία των παιδιών τους.

Εμείς θέλουμε ένα Λύκειο που θα είναι πλήρως αποδεσμευμένο από τις εξετάσεις και όχι οι εξετάσεις να καθορίζουν τα πάντα στο πρόγραμμα του σχολείου.

Παλεύουμε για ένα σχολείο ενιαίο που θα χωρά όλη τη γνώση και όλα τα παιδιά. Όπου θα έρχονται οι μαθητές σε επαφή με όλο τον πλούτο του ανθρώπινου πολιτισμού, θα χαίρονται την εφηβεία τους.

Τα παιδιά μας έχουν ανάγκη από ένα σχολείο που θα διαμορφώνει ανθρώπους με γνώση των δικαιωμάτων τους, της ιστορίας του τόπου τους, να μην στέκονται αμήχανοι μπροστά στις εξελίξεις αλλά να μπορούν να τις ερμηνεύουν, να συμβάλλουν στην αλλαγή του κόσμου.

Για αυτό δεν μένουμε άπραγοι. Αγωνιζόμαστε μαζί με τα παιδιά μας και τους δασκάλους τους για να μπλοκάρουμε την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Όλοι στην κινητοποίηση την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 11.00 στην πλ. Ελευθερίας στο Ηράκλειο

 

Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Περιφέρειας Κρήτης

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ALFAVITA.GR

Μόρια αναπληρωτών: Μοριοδοτούμενο Εξ αποστάσεως ECDL - Πιστοποίηση γνώσεων χειρισμού Η/Υ

Μοριοδοτούμενο Εξ αποστάσεως Ασύγχρονο Σεμινάριο στην Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης (Σεμινάριο 400 ωρών - Παν.Πελοποννήσου): Αιτήσεις έως Παρασκευή

σχετικά άρθρα

Ν. Φίλης: Η υπουργός Παιδείας με την απρεπή συμπεριφορά της υπονομεύει τον αναγκαίο διάλογο για την παιδεία
Ν. Φίλης: Η υπουργός Παιδείας με την απρεπή συμπεριφορά της υπονομεύει τον αναγκαίο διάλογο για την παιδεία
Δήλωση του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη 
Ν. Φίλης: Η υπουργός Παιδείας με την απρεπή συμπεριφορά της υπονομεύει τον αναγκαίο διάλογο για την παιδεία