Οι δημόσιοι χώροι στο Κερατσίνι-Δραπετσώνα προς όφελος των κατοικών-Οχι στη κερδοφορία ιδιωτών
Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής

Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής συντάσσεται απόλυτα με την Ένωση Γονέων και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Κερατσινίου – Δραπετσώνας, ως προς το θέμα της παραχώρησης στην ΕΕΣΠ (πρώην ΥπερΤαμείο) πάνω από 50 χώρων δημόσιας χρήσης, μεταξύ των οποίων 10 σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδικές χαρές, πλατείες ακόμα και ο αρχαιολογικός χώρος στο «Καστράκι» της Δραπετσώνας.

Αντί η κυβέρνηση να ακούσει τα αιτήματα των γονιών – μαθητών – εκπαιδευτικών όπως αυτά εκφράστηκαν και μέσα από την πρόσφατη ημερίδα της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, που αφορούν την γενναία χρηματοδότηση για τον εκσυγχρονισμό και την ανακαίνιση των Υποδομών των Δημόσιων Σχολείων της χώρας μας, τις παραχωρεί βορά στην απληστία του Ιδιωτικού Τομέα για την αύξηση της κερδοφορίας του.

Με τον τρόπο αυτό, θέλει να βάλει εισιτήριο στην άθληση της νεολαίας της περιοχής, στην ψυχαγωγία των μικρών παιδιών ακόμα και στην επιμόρφωση μέσω επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους.

Μαζί με τους γονείς και μαθητές της περιοχής, απαιτούμε:

  • Να ακυρωθεί η εκχώρηση των 50 χώρων.
  • Να δημιουργηθούν υποδομές αναψυχής, πολιτισμού και άθλησης, ΔΗΜΟΣΙΕΣ & ΔΩΡΕΑΝ.
  • Να φτιαχτούν σε όλα τα σχολεία γυμναστήρια και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Καλούμε και από την δικιά μας μεριά σε μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση και πορεία την Τετάρτη 13/2/2019, στις 10π.μ., στην πλατεία Λαού.

Αθήνα, 11 Φλεβάρη 2019

σχετικά άρθρα