ΚΙΝΑΛ: Να εγκαταλείψει ο Υπ. Παιδείας τους πειραματισμούς με το ΕΑΠ
ΚΙΝΑΛ

Το υπουργείο  Παιδείας θα πρέπει άμεσα να εγκαταλείψει κάθε σκέψη συγχώνευσης του ΕΑΠ και τυχόν πειραματισμούς που δεν συναντούνται πουθενά διεθνώς, τονίζει το Κίνημα Αλλαγής , σε σημερινό ανακοινωθέν, με αφορμή τις συζητήσεις που ξεκίνησαν για τη συγχώνευση του ΕΑΠ με μέρος Σχολών του ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας, και υπογραμμίζει τα εξής:

Η ιδιαιτερότητα της φυσιογνωμίας του ΕΑΠ θα πρέπει να προστατευτεί και να αναβαθμιστεί ο ακαδημαϊκός χαρακτήρας του ως Ανώτατου Τριτοβαθμίου ιδρύματος αλλά και ως Ιδρύματος εξ΄ αποστάσεως Εκπαίδευσης ανοικτού σε ευρείες ομάδες ενδιαφερομένων .

Το ΚΙΝΑΛ επιμένει ότι το αποτέλεσμα όλων αυτών των συγχωνεύσεων θα είναι δραματικό για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επιπλέον, υπενθυμίζει ότι η πρόταση που καταθέσαμε για δημιουργία εκπαιδευτικών πόλων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την έρευνα σε επίπεδο περιφέρειας προϋποθέτει συνέργειες των πανεπιστημίων, των ιδρυμάτων της τεχνολογικής εκπαίδευσης και των ερευνητικών κέντρων. Αντί αυτών η κυβέρνηση καταργεί την τεχνολογική εκπαίδευση και φτιάχνει ερευνητικά κέντρα και ινστιτούτα εντός των πανεπιστημίων τα οποία δεν διέπονται από το θεσμικό πλαίσιο των υπαρχόντων Ερευνητικών Κέντρων συμβάλλοντας έτσι στην πολυδιάσπαση του χώρου.

Η κατάργηση της τεχνολογικής εκπαίδευσης μέσω της συγχώνευσης των υποδομών των ΤΕΙ αλλά και των διδασκόντων και των διδασκομένων στα πλησιέστερα γεωγραφικά πανεπιστήμια συνεχίζεται. Η χαώδης κατάσταση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση εντείνεται και αυτή τη φορά στο στόχαστρο του Υπουργείου Παιδείας είναι το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).

Ο κ. Γαβρόγλου ισχυρίζεται ότι δεν έχει λάβει καμία τελική απόφαση περί συγχώνευσης του ΕΑΠ με άλλο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Αρνείται όμως την πρόταση των Κοσμητόρων του ΕΑΠ να μην  συμπεριληφθεί το ΕΑΠ στην τρέχουσα διαδικασία συγχωνεύσεων και να δοθούν δύο μήνες ώστε να καταθέσουν συγκεκριμένη πρόταση για την ανάπτυξη του ΕΑΠ.

Το ΕΑΠ επί 20 χρόνια αγωνίζεται για την παροχή ακαδημαϊκού έργου υψηλής ποιότητας στην εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση. Τα αποτελέσματα είναι αναμφίβολα θετικά. Σε αυτά τα 20 χρόνια λειτουργίας του έχουν αποφοιτήσει 28049 φοιτητές ενώ σήμερα είναι εγγεγραμμένοι 19.054 προπτυχιακοί φοιτητές και 18.509 μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Διαβάστε περισσότερα: Με 50€ προκαταβολή αποκτήστε το ECDL με δάσκαλο σε ολιγομελή τμήματα

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Πότε ανοίγουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια: Αυτά είναι τα τελευταία σενάρια

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί: Όχι κάμερες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης
Εκπαιδευτικοί: Όχι κάμερες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης
Όχι στην εγκατάσταση συστήματος  βιντεοεπιτήρησης  στο 1ο  Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης και σε όλες τις σχολικές μονάδες από τον Δήμο ζητάει με...
Εκπαιδευτικοί: Όχι κάμερες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης
Ημερίδα για τον απόδημο ελληνισμό και τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ημερίδα για τον απόδημο ελληνισμό και τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ημερίδα υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας - «Ενδυναμώνοντας τις γέφυρες ανάμεσα στα ελληνικά Πανεπιστήμια και τον Ελληνισμό της Διασποράς»
Ημερίδα για τον απόδημο ελληνισμό και τα ελληνικά πανεπιστήμια
Γιορτή Τριών Ιεραρχών: Πώς θα εορταστεί φέτος στα σχολεία
Γιορτή Τριών Ιεραρχών: Πώς θα εορταστεί φέτος στα σχολεία
Εγκύκλιος της υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή: Δίωρος εορτασμός την παραμονή, εκκλησιασμός με αντιπροσωπεία μαθητών και κατόπιν μάθημα
Γιορτή Τριών Ιεραρχών: Πώς θα εορταστεί φέτος στα σχολεία