Thumbnail
"Το ΣΜΕΘ, ξεκινάει μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης σε κάθε φροντιστήριο της πόλης και καλεί κάθε συνάδελφο να προσεγγίσει το Σωματείο, να συζητήσουμε και να οργανώσουμε από κοινού τον αγώνα μας"

"Οι καθηγητές δε θα γίνουμε δούλοι, οι φροντιστηριάρχες απαιτούν να δουλεύουμε για 3,5 ευρώ". Με αυτό το σύνθημα στο πανό που ανάρτησαν στην είσοδο του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης τα μέλη του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών πραγματοποίησαν σήμερα πορεία διαμαρτυρίας, με αφορμή την προσφυγή που έχει καταθέσει στο ΣτΕ η Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδας, όπου ζητείται ακύρωση διατάξεων, που ορίζουν ως ελάχιστο ωρομίσθιο καθηγητή σε φροντιστήριο τα 6,70 ευρώ μεικτά.

"Οι φροντιστηριάρχες είναι ένα κομμάτι εργοδοτών, το οποίο ωφελήθηκε στο έπακρο από την εφαρμογή των μνημονίων και την καταστρατήγηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων το 2012, τα ωρομίσθια και οι μισθοί των καθηγητών ισοπεδώθηκαν", ανέφεραν τα μέλη του Σωματείου, διευκρινίζοντας ότι "σήμερα, ένας καθηγητής με πλήρες ωράριο -21 ώρες εργασίας την εβδομάδα - αμείβεται με τον βασικό μισθό των 586 ευρώ μικτών, ενώ τα δίδακτρα που πληρώνουν γονείς και μαθητές παρέμειναν σε δυσθεώρητα ύψη" και "παρόλα αυτά, ακόμα και με αυτήν την κουτσουρεμένη εργατική νομοθεσία, οι εργοδότες μας είναι από τους πρωτοπόρους στην καταπάτησή της", καθώς "όλοι οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε ότι η αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία οργιάζει, ότι η καταβολή δώρων και επιδομάτων είναι άπιαστο όνειρο για τους περισσότερους, ότι οι υπερωρίες δεν πληρώνονται".

"Το ΣΜΕΘ, ξεκινάει μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης σε κάθε φροντιστήριο της πόλης και καλεί κάθε συνάδελφο να προσεγγίσει το Σωματείο, να συζητήσουμε και να οργανώσουμε από κοινού τον αγώνα μας", τόνισαν.

Εικόνα: Εφημερίδα "Μακεδονία"

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κλειστά σχολεία
Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας: Μπήκε ως πατέρας και έκλεψε πορτοφόλι
Ο δράστης έγινε αντιληπτός από εκπαιδευτικούς και διέφυγε πετώντας το πορτοφόλι στο προαύλιο – Καταγγελία από τη διεύθυνση του σχολείου (βίντεο)
Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας: Μπήκε ως πατέρας και έκλεψε πορτοφόλι
Σία Αναγνωστοπούλου - Φωτεινή Αραμπατζή
Καβγάς Αραμπατζή – Αναγνωστοπούλου: «Δεν θα κουνάτε εσείς το δάχτυλο» – «Να μάθετε πώς εκφασίζεται μια κοινωνία»
Ένταση και σφοδρή σύγκρουση στην Επιτροπή της Βουλής για τη Χίο – Διακοπή Αναγνωστοπούλου από την προεδρεύουσα
Καβγάς Αραμπατζή – Αναγνωστοπούλου: «Δεν θα κουνάτε εσείς το δάχτυλο» – «Να μάθετε πώς εκφασίζεται μια κοινωνία»