Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
Σύστημα κατάταξης «Top Universities by Google Scholar Citations» της Webometrics

Μια μεγάλη και πρωτοφανής διάκριση για τα ελληνικά δεδομένα πέτυχε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς στην πιο πρόσφατη (Ιανουάριος 2019) κατάταξη  «Top Universities by Google Scholar Citations» της Webometrics αναδείχθηκε στην 26η θέση.

Η συγκεκριμένη κατάταξη περιλαμβάνει 10.500 Πανεπιστήμια και συντάσσεται με βάση  τον αριθμό ετεροαναφορών (citations)  του ερευνητικού έργου των Ιδρυμάτων. Ο υπολογισμός των ετεροαναφορών γίνεται μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας αναζήτησης και καταγραφής ακαδημαϊκής βιβλιογραφίας Google Scholar.

Το ΕΚΠΑ σημείωσε 844.945 ετεροαναφορές και ανέβηκε δώδεκα (12) θέσεις από την προηγούμενη κατάταξη του Ιουλίου του 2018, μπαίνοντας για πρώτη φορά στα πρώτα 30 πανεπιστήμια διεθνώς. Αυτή είναι και η καλύτερη επίδοση ελληνικού πανεπιστημίου σε οποιαδήποτε διεθνή κατάταξη. Αν μάλιστα επιλέξει κανείς την ευρωπαϊκή κατάταξη, τότε το ΕΚΠΑ βρίσκεται στην 6η θέση, «πλησιάζοντας» πανεπιστήμια όπως Cambridge, το University College of London, το Oxford, το École Polytechnique Fédérale de Lausanne, και το Imperial College London.

Ο αριθμός των ετεροαναφορών στον συγκεκριμένο πίνακα κατάταξης  υπολογίζεται με βάση το άθροισμα των επιδόσεων των 10 καλύτερων προφίλ ΔΕΠ ερευνητών του κάθε Πανεπιστημίου. Το 1ο δεν υπολογίζεται για λόγους αντιπροσωπευτικότητας του δείγματος.

Αξίζει να σημειωθεί ο αρκετά αντικειμενικός χαρακτήρας του συγκεκριμένου κριτηρίου, καθώς δεν υπολογίζεται το σύνολο των μελετών γενικά, αλλά οι αναφορές άλλων ερευνών και επιστημονικών άρθρων. Αποτελεί ένα αδιαμφισβήτητο κριτήριο για την επιδραστικότητα και την εγκυρότητα μιας έρευνας.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2022: 1 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων

Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός και πρόστιμο 100 ευρώ για όποιον δεν τον κάνει

«Βόμβα» για Μετάλλαξη Όμικρον από τον επικεφαλής της Moderna: Λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλια

ΑΣΕΠ: Βγαίνει η μεγάλη προκήρυξη για 1.477 προσλήψεις σε δήμους - Ποιες προκηρύξεις άνοιξαν αυτές τις μέρες

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

μαθητές δημοτικό σχολείο
Εύβοια: Αυξάνονται κατά έναν οι μαθητές, υποβιβάζουν το σχολείο!
Υποβιβάζουν Δημοτικά σχολεία επειδή έχουν ακόμα και ...έναν λιγότερο μαθητή, ενώ σε μια περίπτωση ζητείται υποβιβασμός σχολείου που θα έχει έναν...
Εύβοια: Αυξάνονται κατά έναν οι μαθητές, υποβιβάζουν το σχολείο!