Σύστημα διορισμών 4500 αναπληρωτών στην ΕΑΕ: 6 διαδικαστικά σημεία
Ποια θα είναι τα κριτήρια για το σύστημα των μόνιμων διορισμών

Όπως έχει κάνει γνωστό το alfavita.gr ήδη πριν από το Σεπτέμβριο, στο Υπουργείο Παιδείας καταλήγουν σχετικά με τα κριτήρια των μόνιμων διορισμών στην α) Προϋπηρεσία β) αντικειμενικά - ακαδημαϊκά προσόντα γ) κοινωνικά κριτήρια και δ) ΑΣΕΠ τα οποία και  θα μοριοδοτούν. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό η προϋπηρεσία να παίρνει έως και το 50% των μορίων.

Μάλιστα, το Υπουργείο παιδείας δέχεται και εισηγήσεις να μοριοδοτηθούν επιπλέον τα Μεταπτυχιακά και οι τίτλοι σπουδών των υποψήφιων πράγμα που κάνει τον Υπουργό Παιδείας να βαδίζει σε "τεντωμένο σκοινί", καθώς υπάρχουν οι αντικρουόμενες πιέσεις για να μοριοδοτηθεί πλήρως η προϋπηρεσία στην εκπαίδευση.

Η κατάσταση της χρόνιας αδιοριστίας και το άδικο σύστημα προσλήψεων αναπληρωτών δημιουργεί πρόσφορο έδαφος συγκρούσεων ανάμεσα στους ίδιους τους αναπληρωτές σχετικά με κριτήρια των μόνιμων διορισμών. Από την μία πλευρά οι αναπληρωτές που έχουν προϋπηρεσία και από την άλλη όσοι εντάσσονται στους πίνακες αναπληρωτών μηδενικής προϋπηρεσίας

Στο μυαλό του Υπουργείο παιδείας υπάρχει και το ενδεχόμενο μοριοδότησης των Μεταπτυχιακών προγραμμάτων, θέμα το οποίο αποτελεί εύλεκτο υλικό ανάμεσα στους αναπληρωτές.

Οι 4500 μόνιμοι διορισμοί που ανακοινώνονται τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν από την επόμενη σχολική χρονιά ενώ η εκπαιδευτική κοινότητα αναμένει ήδη με αγωνία τα κριτήρια της επιλογής των πρώτων μόνιμων εκπαιδευτικών εδώ και μία οκταετία.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Βούγια η πρόσληψη των 4.500 μονίμων θα γίνει με βάση τα 6 παρακάτω σημεία:

1. Η κατανομή των 4.500 μόνιμων διορισμών για την Ειδική Αγωγή θα γίνει σύμφωνα με τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, Ε.Ε.Π., Ε.Β.Π. των 2 τελευταίων χρόνων, αναλογικά, αφού αφαιρεθούν οι προσλήψεις για Παράλληλη Στήριξη και για μαθητές Γενικών Σχολείων (προσλήψεις Σχ. Νοσηλευτών και Ε.Β.Π.).

2. Θα εξαντληθούν οι δυνατότητες προσμέτρησης όσο το δυνατόν μεγαλύτερης προϋπηρεσίας.

3. Οι συναντήσεις του Υπουργού Παιδείας με ΑΣΕΠ/ΣτΕ/Υπουργεία, είναι η αιτία καθυστέρησης της επίσημης ανακοίνωσης από πλευράς Υπουργείου για το σύστημα της διαδικασίας των μόνιμων διορισμών.

4. Το Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. θα έχει τα ίδια κριτήρια με τους εκπαιδευτικούς Γενικής και οι Εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής θα πάνε ξεχωριστά λόγω προαπαιτούμενων Μεταπτυχιακών Τίτλων.

5. Οι προσλήψεις αναπληρωτών του χρόνου θα γίνουν με το νέο σύστημα των μόνιμων διορισμών.

Δηλαδή αν π.χ. από τον Πίνακα των Κοινωνικών Λειτουργών γίνουν 100 μόνιμοι διορισμοί, οι προσλήψεις αναπληρωτών θα ξεκινήσουν από τον ίδιο Πίνακα αφού έχουν φύγει οι 100 πρώτοι.

6. Ο νόμος των μόνιμων διορισμών απασχολεί την ηγεσία του Υπουργείου πάρα πολύ και καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να υπάρξει νομική ασφάλεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

- Μοριοδότηση εκπαιδευτικών: Μοριοδοτούμενο Μεταπτυχιακό στην ΕΑΕ

- Ειδική Αγωγή και μαθησιακές Δυσκολίες: Το κορυφαίο συνέδριο για το 2018

- "Χυδαία, σεξιστική, φραστική και σωματική επίθεση του ΔΔΕ Εύβοιας στην πρόεδρο της ΕΛΜΕ"

best of network

σχετικά άρθρα

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι οι εγγυητές της επόμενης μέρας σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας»
«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι οι εγγυητές της επόμενης μέρας σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας»
Εξέφρασε την υπερηφάνεια του για την συνολική στάση των ΑΝΕΛ.
«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι οι εγγυητές της επόμενης μέρας σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας»
Η άνοδος της στάθμης των θαλασσών θα ξεπεράσει τα δύο μέτρα έως το 2100
Η άνοδος της στάθμης των θαλασσών θα ξεπεράσει τα δύο μέτρα έως το 2100
Νέες «τρομοκρατικές» εκτιμήσεις επιστημόνων ότι η άνοδος της στάθμης των θαλασσών μπορεί να ξεπεράσει τα δύο μέτρα έως το 2100
Η άνοδος της στάθμης των θαλασσών θα ξεπεράσει τα δύο μέτρα έως το 2100