Thumbnail

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, σχολιάζοντας τη σημερινή συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας στον Ελεύθερο Τύπο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με πρωτοφανή προκλητικότητα ο Υπουργός Παιδείας μετακυλίει ακόμη μία φορά την ευθύνη της Κυβέρνησης για τη διαφύλαξη της νομιμότητας στα τριτοβάθμια Ιδρύματα, στους ίδιους τους φοιτητές».

Πλήρης Δήλωση:

«“Πού είναι το φοιτητικό κίνημα, πού είναι οι φοιτητές να διεκδικήσουν τους χώρους τους και την ακαδημαϊκή ειρήνη;" Τάδε έφη ο Υπουργός Παιδείας, ερωτώμενος για την κατάληψη χώρου της Φιλοσοφικής Σχολής από το Ρουβίκωνα, υπενθυμίζοντας σε όλους τις παλαιότερες δηλώσεις του περί “απουσίας ρωμαλέου φοιτητικού κινήματος”.

Με πρωτοφανή προκλητικότητα ο Υπουργός Παιδείας μετακυλίει ακόμη μία φορά την ευθύνη της Κυβέρνησης για τη διαφύλαξη της νομιμότητας στα τριτοβάθμια Ιδρύματα, στους ίδιους τους φοιτητές.

Τη στιγμή που η Πανεπιστημιακή κοινότητα βιώνει έναν πρωτόγνωρο αναβρασμό και το ένα μετά το άλλο Πανεπιστημιακά Ιδρύματα κλείνουν ή προειδοποιούν ότι θα αναστείλουν τη λειτουργία τους εξαιτίας της ανομίας που κυριαρχεί στους χώρους τους, ο αρμόδιος Υπουργός σφυρίζει αδιάφορα, παραμένοντας συνεπής στις ιδεοληψίες του.

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί το καθεστώς φόβου και ανομίας που έχει επιβληθεί στα ακαδημαϊκά ιδρύματα. Το Κράτος θα εγγυηθεί ότι φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι θα αισθάνονται επιτέλους ασφαλείς».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκκλησια
Θεσσαλονίκη: Πιστοί σταμάτησαν συναυλία μέσα σε εκκλησία – Αστυνομία στο σημείο
Δεκάδες άτομα διέκοψαν εκδήλωση εντός εκκλησίας – Επέμβαση της αστυνομίας για την αποκατάσταση της τάξης
Θεσσαλονίκη: Πιστοί σταμάτησαν συναυλία μέσα σε εκκλησία – Αστυνομία στο σημείο
Γονείς και παιδιά
Γονείς και μητέρες με ανήλικο: Ποιοι βγαίνουν νωρίτερα στη σύνταξη και ποιοι ακολουθούν τα γενικά όρια
Το Υπουργείο Εργασίας ξεκαθαρίζει ποιοι ασφαλισμένοι έχουν θεμελιωμένο ή κατοχυρωμένο δικαίωμα, τι ισχύει για ΙΚΑ και Δημόσιο και πώς επηρεάζονται τα...
Γονείς και μητέρες με ανήλικο: Ποιοι βγαίνουν νωρίτερα στη σύνταξη και ποιοι ακολουθούν τα γενικά όρια
autismos_paidia_vrefi.jpg
Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού 2026 στην Ελλάδα: «Από τα λόγια στις υποδομές»
Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής καταγγέλλει τα κενά στην ειδική αγωγή και διεκδικεί ουσιαστική στήριξη για τα παιδιά στο φάσμα
Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού 2026 στην Ελλάδα: «Από τα λόγια στις υποδομές»