Thumbnail
Σε επικοινωνία της με το alfavita.gr

Στο περιστατικό που έλαβε χώρα την περασμένη Δευτέρα, στο 1ο ΓΕΛ Ιωαννίνων, όπου κατέρρευσε τμήμα της οροφής σε αίθουσα, αναφέρεται η Διευθύντρια του σχολείου, σε επικοινωνία της με το alfavita.gr.

Σύμφωνα με την κα Σταυρούλα Χαϊδεμενάκου, "το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα στο διάλειμμα από την 5η προς την 6η ώρα και δεν ήταν μαθητές στην αίθουσα."

Μόλις η ίδια ενημερώθηκε, πήγε στην αίθουσα, ενώ ταυτόχρονα απαγόρευσε στους μαθητές να εισέλθουν. Τα βιβλία και τα προσωπικά τους αντικείμενα τα έδωσε η ίδια μαζί με άλλους δύο εκπαιδευτικούς. 

"Κλείσαμε την αίθουσα και οι μαθητές μετακινήθηκαν σε άλλη αίθουσα για τις 2 τελευταίες ώρες της Δευτέρας", χωρίς έτχι να χαθεί το μάθημα αναφέρει η Διευθύντρια.

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε ο πρώτος σχολικός περίπατος της χρονιάς που ζητήθηκε από τους μαθητές, προκειμένου ταυτόχρονα να ελεγχθεί το κτήριο.

"Το σχολείο έμεινε ανοιχτό με εκπαιδευτικούς που κάναμε δουλειές γραφείου και ενημερώναμε ώστε να γίνει ο έλεγχος. Το σχολείο δεν έμεινε κλειστό καμία ημέρα", αναφέρει ακόμη η κα Χαϊδεμενάκου.

"Οι μαθητές προχώρησαν σε αποχή την Τετάρτη, καθώς δεν μπορούσαμε να τους πούμε ότι το κτήριο δεν εμπνέει ανησυχία. Τα μαθήματα δεν έγιναν από την Τετάρτη ως και την Παρασκευή για τον έλεγχο του κτηρίου", τονίζει η ίδια.

"Το σχολείο όμως ήταν ανοιχτό για γραφειοκρατικές δουλειές και οι εκπαιδευτικοί προσήλθαν κανονικά στο ωράριό τους", συμμπληρώνει καταληκτικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aithousa_taksi
Δομική ανισότητα και προβλήματα πρόσβασης στα ΑΕΙ για τους μαθητές των Εσπερινών Λυκείων
Διεκδίκηση ισονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης για τους μαθητές των Εσπερινών ΓΕΛ
Δομική ανισότητα και προβλήματα πρόσβασης στα ΑΕΙ για τους μαθητές των Εσπερινών Λυκείων
taxi
Σχετικά με την Έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για τα νέα ελληνικά Προγράμματα Σπουδών
Το ότι οι οκτώ «επάρκειες» και οι εννέα «δεξιότητες», δηλαδή οι ειδικοί σκοποί των ΠΣ δεν συνδέονται με σκοπούς οι οποίοι έχουν σαφές...
Σχετικά με την Έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για τα νέα ελληνικά Προγράμματα Σπουδών