Συντάξεις: Έως 1.500 ευρώ επιπλέον τον χρόνο – Ποιοι μπορεί να τα πάρουν

Εκπαίδευση 0

Κεραμέως: Άμεση η ανάγκη στήριξης του Ολοήμερου Σχολείου

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Νίκη Κεραμέως

Αναφορά προς τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρογλου, σχετικά με την ανάγκη στήριξης των Ολοήμερων Σχολείων, ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα από την πρώτη μέρα έναρξης των μαθημάτων, κατέθεσε προς τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, στη Βουλή, η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως.

Για το ζήτημα αυτό, η Νίκη Κεραμέως έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένα από τα καίρια πλήγματα που έχει επιφέρει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στην Παιδεία είναι η σημαντική υποβάθμιση της λειτουργίας των Ολοήμερων Σχολείων. Ενός θεσμού με έντονο εκπαιδευτικό και κοινωνικό περιεχόμενο.

Η Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., σε ανακοίνωσή της, την οποία διαβιβάζουμε στον Υπουργό, επισημαίνει χαρακτηριστικά πως το Ολοήμερο Σχολείο σχεδιάστηκε για να εξυπηρετήσει υψηλούς παιδαγωγικούς στόχους, όπως είναι η παιδαγωγική αξιοποίηση του απογευματινού χρόνου παραμονής των παιδιών στο σχολείο, με την πλήρη ευθύνη και εποπτεία των εκπαιδευτικών, ωστόσο, πλέον, η λειτουργία του έχει εκφυλιστεί.

Ζητάμε από τον Υπουργό να εξετάσει το ζήτημα με την σοβαρότητα που του αρμόζει και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε με το νέο σχολικό έτος τα Ολοήμερα Σχολεία να λειτουργήσουν απρόσκοπτα.

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται ότι θα αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία του Ολοήμερου Σχολείου.»

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Υπουργείο Παιδείας: Διορισμός 4.789 εκπαιδευτικών μονίμων εκπαιδευτικών - Όλα τα ονόματα

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ: Στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ ο ενιαίος γραπτός ΑΣΕΠ για 30.000 θέσεις προϊσταμένων

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση