Thumbnail
Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της

Την αντίθεσή της με τις χορηγίες της γνωστής πολυεθνικής Coca Cola ή άλλων εταιρειών στα σχολεία της χώρας, "με αποκλειστικό σκοπό την αύξηση της κατανάλωσης των προϊόντων", τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

Η Ομοσπονδία καλεί τους Διευθυντές των σχολείων και τους Εκπαιδευτικούς να μη διευκολύνουν τέτοιου είδους διαφημιστικές καμπάνιες, ενώ παράλληλα καλεί και το Υπουργείο Παιδείας να παρέμβει άμεσα προκειμένου να μην επιτρέπει στις εταιρείες να εισέρχονται στους χώρους των σχολείων με το πρόσχημα χορηγικών προγραμμάτων.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

Για μία ακόμη χρονιά γνωστή πολυεθνική εταιρεία στα πλαίσια της διαφημιστικής της καμπάνιας προωθεί χορηγικά προγράμματα στις σχολικές μονάδες με αποκλειστικό σκοπό την αύξηση της κατανάλωσης των προϊόντων της.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ είναι αντίθετο με την οποιαδήποτε προσπάθεια εμπορευματοποίησης της παιδείας. Απορρίπτει τη λογική των χορηγιών που υποκαθιστά την ευθύνη και την υποχρέωση του Κράτους για τη συντήρηση και τη λειτουργία των δημόσιων σχολείων. 

Καλούμε τους Δήμους και τα Δημοτικά Συμβούλια να ακυρώσουν οποιαδήποτε συμφωνία έχουν κάνει με την Coca Cola ή άλλες εταιρείες και να διεκδικήσουν επαρκή κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών των σχολείων.

Καλούμε τους Διευθυντές των σχολείων και τους συναδέλφους να μη διευκολύνουν τέτοιου είδους διαφημιστικές καμπάνιες.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να παρέμβει άμεσα προκειμένου να μην επιτρέπει στις εταιρείες να εισέρχονται στους χώρους των σχολείων με το πρόσχημα χορηγικών προγραμμάτων.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χούντα
21η Απριλίου: Το ΒΟΥΛΗ TV τιμά τη μνήμη και την αντίσταση με ένα μεγάλο αφιέρωμα
Κινηματογραφικό αφιέρωμα από το κανάλι της Βουλής για τα 59 χρόνια από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου
21η Απριλίου: Το ΒΟΥΛΗ TV τιμά τη μνήμη και την αντίσταση με ένα μεγάλο αφιέρωμα
Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας
ΑΣΕΠ: Νέες προσλήψεις Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας - Δεν καλύπτονται οι 72 θέσεις
Το ΑΣΕΠ δημοσίευσε τα αποτελέσματα των εξετάσεων ορθοφωνίας στο πλαίσιο της προκήρυξης 2Γ/2024 για την πρόσληψη 72 Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας
ΑΣΕΠ: Νέες προσλήψεις Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας - Δεν καλύπτονται οι 72 θέσεις
EKAV.jpg
Μαθήτρια έπεσε από τον 1ο όροφο του σχολείου της στο Χαϊδάρι – Βρίσκεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο
Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο «Αττικόν», όπου κρίθηκε απαραίτητη η άμεση διασωλήνωσή της, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η διακομιδή...
Μαθήτρια έπεσε από τον 1ο όροφο του σχολείου της στο Χαϊδάρι – Βρίσκεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο