Thumbnail
Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών

Από το Μάιο του 1981 όταν πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 1ο Εκπαιδευτικό συνέδριο της ΟΛΜΕ  μέχρι σήμερα, η παραγωγή  και επεξεργασία  θέσεων και προτάσεων μέσα από συμμετοχικές και δημοκρατικές διαδικασίες  όπως αυτές των εκπαιδευτικών  συνεδρίων, υπήρξε βασικός πυλώνας υποστήριξης και τεκμηρίωσης των θέσεων του κλάδου.

Η ίδρυση του  ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. το 1992, συνέβαλε  «στην μελέτη και την έρευνα των εκπαιδευτικών ζητημάτων και την παραγωγή τεκμηριωμένων θέσεων, ώστε να αξιοποιούνται από τον οργανωμένο Κλάδο».

Σήμερα 25 περίπου  χρόνια μετά,  η σημασία της αξιοποίησης  του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει ο κλάδος για την ανάδειξη και επιστημονική υποστήριξη των θέσεων της Ομοσπονδίας αλλά και την αναζήτηση πιθανών νέων προτάσεων,  αναδεικνύεται πιο έντονα λόγω των νέων συνθηκών και προκλήσεων που διαμορφώνονται στην εκπαίδευση παγκόσμια.

Στην κατεύθυνση αυτή είναι πολύ σημαντικός  τόσο ο  ρόλος των εκπαιδευτικών συνεδρίων, όσο  και του ΚΕΜΕΤΕ του οποίου η αποστολή  θα  πρέπει να ενισχυθεί με ανθρώπινους και υλικούς  πόρους.

Η ανάδειξη των εκπαιδευτικών συνεδρίων σε χώρο παραγωγής, διαπάλης και σύνθεσης ιδεών απαιτεί αφενός μεν την υπέρβαση μικροπαραταξιακών αντιθέσεων και τάσεων επιβολής  και αφετέρου την αναγνώριση  του ιδιαίτερου χαρακτήρα των εκπαιδευτικών συνεδρίων και τη σαφή διάκρισή τους από τα αντίστοιχα συνδικαλιστικά.

Αν και στο 12ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο στην Καβάλα, τα παραπάνω δεν  φάνηκε να γίνονται κατανοητά από όλες τις Παρατάξεις, η διαδικασία συνολικά εκτιμάται θετικά και οι θέσεις που διατυπώθηκαν μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος του κλάδου.

Η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών συνέβαλε ουσιαστικά τόσο στη διαδικασία όσο και στο περιεχόμενο του Συνεδρίου με την ενεργό παρουσία και την κατάθεση εισηγήσεων των μελών της στις ομάδες εργασίας και στην Ολομέλεια του Συνέδριου.

Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε –όπως πάντα- με την κατάθεση προτάσεων  και την τεκμηρίωση των   θέσεων της Ομοσπονδίας, προς όφελος του κλάδου και των συναδέλφων.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Π.Ε.Κ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mathites
42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: Έξι μετάλλια για την Ελλάδα με 2 αργυρά και 4 χάλκινα
Στη 42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, οι Έλληνες μαθητές κέρδισαν δύο αργυρά και τέσσερα χάλκινα μετάλλια
42η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα: Έξι μετάλλια για την Ελλάδα με 2 αργυρά και 4 χάλκινα
autokinito
Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 36χρονου γιατρού μπροστά στο παιδί του – Ταυτοποιήθηκαν πατέρας και γιος από την Αθήνα
Οργή για την ατιμωρησία – Το παιδί του θύματος ξυπνά κάθε βράδυ με εφιάλτες και φωνάζει «μπαμπά, μαμά»
Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 36χρονου γιατρού μπροστά στο παιδί του – Ταυτοποιήθηκαν πατέρας και γιος από την Αθήνα