Εκπαίδευση 0

Νέα συνάντηση του Υπουργού με την ΠΟΣΔΕΠ στις 30/5

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Υπουργείο Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει κατ’ επανάληψη αποδείξει ότι έχει ανοιχτές τις πόρτες του διαλόγου με την εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και με την κοινωνία συνολικότερα. Μοναδική προϋπόθεση είναι ο σεβασμός ανάμεσα στους συνδιαλεγόμενους.

Αυτή η προϋπόθεση δεν τηρήθηκε στη σημερινή συνάντηση του Υπουργού με την Ε.Γ της ΠΟΣΔΕΠ εξαιτίας της απαράδεκτης συμπεριφοράς μελών της, που είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση του κ. Γαβρόγλου και την ολοκλήρωση της συνάντησης με την παρουσία συνεργάτη του.

Η ΠΟΣΔΕΠ κατέθεσε ένα υπόμνημα γεμάτο ανακρίβειες. Ο Υπουργός θέλησε να διευκρινιστούν διάφορα σημεία, και αντ’ αυτού άρχισαν μέλη του ΔΣ να διακόπτουν τη συζήτηση με έναν απαράδεκτο τρόπο για πανεπιστημιακούς. Είναι υποχρέωση της ΠΟΣΔΕΠ να αυτοπροστατευθεί από παρόμοιες συμπεριφορές μελών της, διαφυλάσσοντας την θεσμική της υπόσταση. Οι καλοί τρόποι και οι κανόνες του διαλόγου αφορούν και τα μέλη της ΠΟΣΔΕΠ.

Παρόλα αυτά, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με δική του πρωτοβουλία ζήτησε από τον Πρόεδρο της ΠΟΣΔΕΠ να οριστεί νέα συνάντηση για τις 30 Μαΐου, προκειμένου να απαντηθούν ένα προς ένα τα σημεία του υπομνήματος που κατέθεσε η ΠΟΣΔΕΠ.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Πίνακες Αναπληρωτών - Προσλήψεις 2026: Όλα τα ονόματα έγκυρα και έγκαιρα στο alfavita

Ήξερες ότι το «χαλί» δεν είναι ελληνική λέξη; Πώς λέγεται στα ελληνικά

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση