Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Δήλωση των εκπροσώπων των παρεμβάσεων σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

Τις τελευταίες ημέρες ο Ισραηλινός στρατός εξαπολύει δολοφονική επίθεση εναντίον των διαδηλωτών στη Λωρίδα της Γάζας. Ήδη καταγράφονται πάνω από 59 νεκροί και 2700 τραυματίες από  αληθινά πυρά. Πρόκειται για την πλέον αιματηρή μέρα για τους Παλαιστίνιους έπειτα από τον πόλεμο στην Γάζα το 2014, ενώ μεταξύ των νεκρών είναι 8 παιδιά κάτω των 16 ετών.

Την 14  Μαΐου  του 1948 ανακηρύχθηκε η ίδρυση του Ισραήλ και κορυφώθηκε η πολιτική εκτοπισμού του Παλαιστινιακού λαού και κατοχής της γης του. Σήμερα, εβδομήντα χρόνια μετά τη Νάκμπα, τη μεγάλη καταστροφή για το λαό της Παλαιστίνης, δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδηλωτές αψηφούν την τρομοκρατία των σιωνιστών και διεκδικούν το δικαίωμα στην επιστροφή  στις πατρογονικές τους εστίες, από τις οποίες οι ίδιοι και οι πρόγονοί τους ξεριζώθηκαν με τη βία, διαδηλώνοντας στη «νεκρή ζώνη» που το Ισραήλ έχει επιβάλει εδώ και χρόνια στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας. Αυτοί οι «ελεύθεροι πολιορκημένοι» που αψηφούν τις σφαίρες των σιωνιστών παραδίδουν μαθήματα θάρρους, αυτοθυσίας και αποφασιστικότητας στους καταπιεσμένους λαούς όλου του κόσμου.

Η απόφαση της αμερικάνικης κυβέρνησης να μεταφέρει την πρεσβεία στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ,  αναγνωρίζοντας έτσι την επεκτατική πολιτική του Ισραήλ αποτελεί μια επικίνδυνη  εξέλιξη και αντίκειται στο διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά  πως πίσω από τους δολοφόνους  μικρών παιδιών και αόπλων νεαρών στέκει ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός που πυροδοτεί με την πολιτική του,  τον πόλεμο και την καταστροφή για τους λαούς.

Καταγγέλλουμε την ελληνική κυβέρνηση, η οποία, στο πλαίσιο της στρατηγικής επιλογής της συνεργασίας με το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ, με τη χθεσινή απαράδεκτη ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών ακολουθεί πολιτική ίσων αποστάσεων ανάμεσα στο ισραηλινό κράτος και τους μαχόμενους Παλαιστίνιους.

Αρνούμαστε να δεχθούμε ως μοιραία εξέλιξη αυτήν την κατάσταση. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη  μας στον Παλαιστινιακό λαό. Καταγγέλλουμε τις δολοφονίες και την κατοχή. Εναντιωνόμαστε στην πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων που συνεργάζονται με το σιωνιστικό κράτος.

Καλούμε σε συμμετοχή  στην κινητοποίηση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό  λαό που οργανώνουν φορείς, σωματεία και παλαιστινιακές συλλογικότητες την Τρίτη 15 Μαΐου  2018:

·         ΑΘΗΝΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 6.00 μ.μ. ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΗΠΑ - ΙΣΡΑΗΛ

·         ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΜΑΡΑ 7:00 μ.μ.

Νίκη στον αγώνα για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης

 

Αθήνα 15/5/2018

 

Μαρία Δανιήλ

Δημήτρης Καρυώτης

Δημήτρης Μαριόλης

Αργύρης Παπαθανασίου

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Θλιμμένη δασκάλα σε τάξη και πίσω σκιές ανθρώπων
Αυτοκτονία διευθύντριας σχολείου στον Κολωνό: Νέες καταγγελίες για εργασιακό bullying και ασφυκτικές πιέσεις
H εκπαιδευτικός ένιωθε μόνη και απροστάτευτη απέναντι σε ένα φορτίο που ξεπερνούσε τα όρια της καθημερινής διοικητικής ευθύνης. Αυτοκτονία...
Αυτοκτονία διευθύντριας σχολείου στον Κολωνό: Νέες καταγγελίες για εργασιακό bullying και ασφυκτικές πιέσεις
ΣΥΡΙΖΑ, Κουμουνδούρου
ΣΥΡΙΖΑ: Στις 6 Ιουνίου η Κεντρική Επιτροπή στον απόηχο των ανακοινώσεων Τσίπρα
Εσωκομματικές τριβές στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη συμμετοχή του Παύλου Πολάκη στα όργανα μετά τη διαγραφή του
ΣΥΡΙΖΑ: Στις 6 Ιουνίου η Κεντρική Επιτροπή στον απόηχο των ανακοινώσεων Τσίπρα
ΦΩΤΙΑ
Θρίλερ στη Δραπετσώνα: Ηλικιωμένη αρνείται να φύγει από φλεγόμενη πολυκατοικία
Φωτιά σε διαμέρισμα στη Δραπετσώνα: Απομακρύνθηκαν μητέρα και γιος – Επιχείρηση για ηλικιωμένη που αρνείται να φύγει
Θρίλερ στη Δραπετσώνα: Ηλικιωμένη αρνείται να φύγει από φλεγόμενη πολυκατοικία