«Κάτι δεν πάει καλά με την κόρη σας»: Η δασκάλα που είδε αυτό που κανείς δεν είχε προσέξει και άλλαξε τη ζωή μιας οικογένειας

Εκπαίδευση 0

Δυνατότητα αίτησης μετάθεσης σε εκπαιδευτικούς πενταετούς θητείας σε Πρότυπα, Πειραματικά Σχολεία

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η διάταξη

Η Γενική Διεύθυνση Προσωπικού με έγγραφό της προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ενημερώνει ότι στο ΦΕΚ με αριθ. 59Α΄ δημοσιεύτηκε ο Ν. 4530/2018 με το άρθ. 97 του οποίου αντικαθίσταται η παρ. 6 του άρθρου 48 του Ν. 3966/2011 (Α΄ 118) ως εξής: 

«6. Ο επιλεγείς εκπαιδευτικός τοποθετείται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για πενταετή θητεία. Οι εκπαιδευτικοί που έχουν συμπληρώσει δύο (2) έτη θητείας σε Πειραματικό ή Πρότυπο Σχολείο (ΠΠΣ) δύνανται να καταθέσουν αίτηση μετάθεσης σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις. Αιτήσεις μετάθεσης που υποβλήθηκαν το σχολικό έτος 2017-2018 εξετάζονται, σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις, εφόσον η πενταετής θητεία των αιτούντων εκπαιδευτικών των ΠΠΣ λήγει μέχρι τις 31.8.2018. Η θητεία των εκπαιδευτικών των ΠΠΣ η οποία λήγει μέχρι 31.8.2018 παρατείνεται μέχρι τις 31.8.2019. Για όσους μετατεθούν εντός του έτους 2018 δεν ισχύει η παράταση του προηγούμενου εδαφίου.»

Διευκρινίζεται ότι οι αιτήσεις οριστικής τοποθέτησης των εκπαιδευτικών που υπηρετούν με πενταετή θητεία σε Πρότυπα ή Πειραματικά Σχολεία για το τρέχον σχολικό έτος δεν θα ληφθούν υπόψη.

Η ΔΙΑΤΑΞΗ

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Κλειστά σχολεία τη Δευτέρα: Ποιοι μαθητές έχουν τριήμερο με το «καλημέρα»

Πώς λέγεται ο «ξερόλας» στα αρχαία ελληνικά;

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση