Thumbnail
Συνέντευξη στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4

Αναγκαιότητα για μόνιμους διορισμούς Εκπαιδευτικών και για νέο σύστημα που θα μοριοδοτεί γενναία τις μεγάλες προϋπηρεσίες χωρίς όμως να αποκλείει τους νέους εκπαιδευτικούς, έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4", σήμερα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας των αναπληρωτών, σε ζητήματα όπως άδειες και εργασία μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Αναφορικά με τις καθαρίστριες ο υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι είναι δύσκολο να κανονικοποιηθούν οι εργασιακές σχέσεις όσο οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Θα προσπαθήσουμε να πληρώνονται οι καθαρίστριες κάθε δυο μήνες ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου. 

Σχετικά με τις συνεργασίες Πανεπιστημίων - ΤΕΙ, ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι προωθούνται κανονικά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουμε την Πανεπιστημιοποίηση των ΤΕΙ. "Στην Τριτοβάθμια να μπορούν να έρθουν σε συνεννόηση τα Πανεπιστήμια με τα ΤΕΙ. Αυτό δε σημαίνει Πανεπιστημιοποίηση των ΤΕΙ. Λέμε να αναζητηθούν συνέργειες. Αυτό που κάνουμε είναι να συγκροτήσουμε Ομάδες Εργασίας για να ετοιμάσουν ένα πόρισμα με ακαδημαϊκά κριτήρια. Το κάναμε στα Ιωάννινα, το Ιόνιο. Έχουμε σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις ειδικά στα Ιωάννινα όπου διάφορα Τμήματα καταργούνται και άλλα εντάσσονται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Αυτό θέλουμε να μας έρχεται από τα κάτω, από τους ανθρώπους που ξέρουν τα ζητήματα και η Πολιτεία θα πάρει τις αποφάσεις", ανέφερε ο Κώστας Γαβρόγλου.

Επίσης, ο Κώστας Γαβρόγλου σημείωσε ότι θέλει να προωθήσει τη συνεργασία του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ Σερρών και Καβάλας. 

Όσον αφορά την απόφαση του ΣτΕ για τους αθλητές, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι περιμένουν την απόφαση του ΣτΕ για να δουν το σκεπτικό σημειώνοντας ότι είναι απολύτως σαφές ότι θα κάνουν ότι είναι δυνατό για να ενισχύσουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. "Τέτοιου είδους προνόμια των ενισχύουν και δεν υπονομεύεται κανέναν σύστημα καθώς τα παιδιά αυτά εισάγονται σε επιπλέον θέσεις" ανέφερε συγκεκριμένα. 

Από την άλλη, για τα Θρησκευτικά ο κ. Γαβρόγλου επεσήμανε πως δεν έχει καμιά πρακτική επίπτωση η απόφαση του ΣτΕ, ενώ σημείωσε για μία ακόμη φορά ότι "σεβόμαστε τους Θεσμούς αλλά έχουμε το δικαίωμα να έχουμε τις απόψεις και την κριτική μας", προσθέτοντας ότι "την τελευταία λέξη για τα βιβλία την έχει η Πολιτεία σε συνεννόηση βέβαια με όλους τους εμπλεκόμενους". 

Τέλος, για το Καλλιτεχνικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ο Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε ότι μέχρι το τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς θα υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση για την προοπτική του, ενώ έκανε γνωστό ότι είναι σε συνεννόηση για να βρεθεί λύση για το ζήτημα της στέγασης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βράβευση
Στην κορυφή της Ευρώπης το 4ο Νηπιαγωγείο Ευκαρπίας: Διπλή βράβευση σε Βρυξέλλες και Αθήνα
Διπλή βράβευση σε Βρυξέλλες και Αθήνα με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτόμου Διδασκαλίας (EITA) 2025 Ευκαρπία, 20 Δεκεμβρίου 2025
Στην κορυφή της Ευρώπης το 4ο Νηπιαγωγείο Ευκαρπίας: Διπλή βράβευση σε Βρυξέλλες και Αθήνα
tautotita
Από τον Αύγουστο του 2026 μόνο με νέες ταυτότητες τα ταξίδια στην Ευρώπη
Η ζήτηση για έκδοση νέων αστυνομικών ταυτοτήτων πιέζει τα αστυνομικά τμήματα – τα διαθέσιμα ραντεβού φτάνουν έως Μάρτιο και Απρίλιο
Από τον Αύγουστο του 2026 μόνο με νέες ταυτότητες τα ταξίδια στην Ευρώπη