Δημόσιο: Έκτακτος κύκλος κινητικότητας - 174 μετατάξεις και αποσπάσεις

Εκπαίδευση 0

Αναμένονται οι Υπουργικές Αποφάσεις για τις σχολικές μεταβολές του 2018-19

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι απαντά ο Κώστας Γαβρόγλου σε σχετική ερώτηση στη Βουλή

Αναμένονται οι Υπουργικές Αποφάσεις για τις σχολικές μεταβολές του 2018-19, όπως επισημαίνει ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, σε γραπτή του απάντηση στη Βουλή.

Ο Υπουργός δηλώνει ότι η διαδικασία για τις σχολικές μεταβολές του έτους 2018-2019 είναι σε εξέλιξη καθώς σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 154110/Δ1/18-09-2017 εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. έχουν ήδη διατυπώσει τις προτάσεις τους οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε., έχουν γνωμοδοτήσει τα περισσότερα δημοτικά συμβούλια και αναμένεται η έκδοση των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων.

Αναλυτικά η απάντηση του Κώστα Γαβρόγλου:

Απαντώντας στην Ερώτηση με αριθμό 686/25-10-2017, την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Χρήστος Μπουκώρος με θέμα «Δημιουργία Λυκειακών τάξεων στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης», σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:

Οι σχολικές μεταβολές (ιδρύσεις, καταργήσεις, συγχωνεύσεις, μετατροπές) γίνονται, όπως προβλέπεται από την αρ.Φ.353.1/324/105657/Δ1/08-10-2002 Υ.Α. (ΦΕΚ 1340 Β΄), με γνώμονα τις τεκμηριωμένες προτάσεις των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τις εισηγήσεις των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Ζητούνται επίσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 59 του Ν. 3966/2011 (ΦΕΚ 118 Α’), οι γνωμοδοτήσεις των οικείων Δημοτικών Συμβουλίων, οι οποίες δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα για την έκδοση των Υπουργικών Αποφάσεων.

Η διαδικασία για τις σχολικές μεταβολές του έτους 2018-2019 είναι σε εξέλιξη καθώς σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 154110/Δ1/18-09-2017 εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. έχουν ήδη διατυπώσει τις προτάσεις τους οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε., έχουν γνωμοδοτήσει τα περισσότερα δημοτικά συμβούλια και αναμένεται η έκδοση των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΎ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Άνω Λιόσια: Σε σοβαρή κατάσταση η διευθύντρια του 1ου Νηπιαγωγείου – Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά την επίθεση

Νέο πρόγραμμα ΔΥΠΑ: 8.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας για ανέργους ηλικίας άνω των 55 ετών

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση