Συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις οι αναπληρωτές, μετά τη μεγάλη συγκέντρωση της 16ης Μάρτη
Διεκδικούν μόνιμους, μαζικούς διορισμούς και ίσα δικαιώματα για μόνιμους και αναπληρωτές

Μαζικό, πανελλαδικής εμβέλειας και αρκετά δυναμικό ήταν το συλλαλητήριο κατά της αδιοριστίας της 16ης Μαρτίου, με την συμμετοχή αναπληρωτών και την στήριξη από ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και άλλα σωματεία εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν κοινή συνέλευση με τους φοιτητές της Φιλοσοφικής, που κινητοποιήθηκαν για την παιδαγωγική επάρκεια, για να αποφασίσουν τη συνέχεια των δυναμικών κινητοποιήσεων.

Διαβάστε και την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας αναπληρωτών-ωρομίσθιων και ελαστικά εργαζόμενων στην εκπαίδευση:

Συνάδελφοι,συναδέλφισσες

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους που συμμετείχαν για άλλη μια φορά στην πανελλαδική κινητοποιηση, έξω απο το Υπουργείο Παιδείας καθώς και στις κατά τόπους περιοχές, διεκδικώντας το δικαίωμα μας για μονιμοποίηση ολων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις!!! 

Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας δεν δέχτηκε να συναντήσει,ούτε τις επιτροπές αγώνα των αναπληρωτών,ούτε τα  σωματεία μας, παρά μόνο με τις  πλειοψηφίες των ομοσπονδιών. Από ό,τι φαίνεται το Υπουργείο θέλει  μόνο πρόθυμους συνομιλητές.... για να μπορεί να τσακίζει τις ζωές μας!

Το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι σε όλους τους εργαζομένους υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ για  ευέλικτους και πανω από όλα φθηνούς και χωρίς δικαιώματα εργαζομένους, τσακίζοντας συνεχώς τις ζωές μας!!! 

Το Υπουργείο Παιδείας αφήνει χιλιάδες αναπληρωτές 16 χρόνια τώρα σε ομηρία, χωρίς να μπορούμε να αρρωστήσουμε, να κάνουμε οικογένεια και να μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια!

Συνάδελφοι, συνεχίζουμε οργανωμένα και συλλογικά μαζι με τα σωματεία μας σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα καλώντας άμεσα σε δημιουργία επιτροπών αγώνα των αναπληρωτών, σε συσκέψεις καθώς και  σε Γενικές Συνελεύσεις στα σωματεία μας. 

Μαχητικά, δρούμε στα σωματεία μας, βάζουμε τα αιτήματα που φέρνουν στο προσκήνιο τις πραγματικές  ανάγκες μας !!!

Απαιτούμε εδώ και τώρα

  • να πραγματοποιηθούν 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, ώστε να καλυφθούν στοιχειωδώς οι ανάγκες των σχολείων. 
  • τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. 
  • να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα εξισώνει τα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων με προτεραιότητα τις άδειες μητρότητας. Να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης  για τη στέγαση, τη σίτιση και τη δωρεάν μετακίνησή μας.

Δεν υποχωρούμε, συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε!

  • Στις 19/3 στις 11:30 συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας των σωματείων της Αττικής στο Υπουργείο Εργασίας για το θέμα της εξίσωση των δικαιωμάτων, τις άδειες μητρότητας κ.τ.λ.
  • Στις 20/3 συμμετέχουμε μαζικά με αποφάσεις των σωματείων μας στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων, των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. στα συλλαλητήρια για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. 
  • Στις 29/3 προχωράμε σε πολύμορφες πρωτοβουλίες σε κεντρικά σημεία όλων των πόλεων με εξορμήσεις, συγκεντρώσεις και συναυλίες διαμαρτυρίας. 
  • Στις 30/3 προχωράμε σε νέα Πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα, το μέλλον της νέας γενιάς θα τα κερδηθούν μόνο μέσα από την πάλη μας.

best of network

σχετικά άρθρα

Πίνακες: Οι εκπαιδευτικοί που μετατάσσονται σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων
Πίνακες: Οι εκπαιδευτικοί που μετατάσσονται σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων

Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκαν τα ονόματα των 159 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δυετεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα μεταταχθούν σε διοικητικές...

Πίνακες: Οι εκπαιδευτικοί που μετατάσσονται σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων
Ποτάμι για Συμφωνία των Πρεσπών: Ψηφίζουμε κατά συνείδηση
Ποτάμι για Συμφωνία των Πρεσπών: Ψηφίζουμε κατά συνείδηση
Αναλυτικά η απόφαση - "Το πρόβλημα με την πΓΔΜ πρέπει να λυθεί και η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστήσει στο άνοιγμα της ευρωπαϊκής οδού για τη...
Ποτάμι για Συμφωνία των Πρεσπών: Ψηφίζουμε κατά συνείδηση