Τι λένε οι Φοιτητές για τα χημικά και το ξύλο εναντίον τους έξω από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων
Διαβάστε την ανακοίνωσή τους

Για την επίθεση που δέχθηκαν φοιτητές από δυνάμεις των ΜΑΤ, έξω από το Ζάππειο Μέγαρο, όπου πραγματοποιούνταν χθες η 86 Σύνοδος των Πρυτάνεων, εξέδωσαν ανακοίνωση οι Φοιτητικοί Σύλλογοι.

Υπενθυμίζεται ότι χθες έλαβε χώρα κινητοποίηση ιαμαρτυρίας φοιτητών, οι οποίοι κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα ενάντια στις συγχνεύσεις και το κλείσιμο τμημάτων, τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων και άλλα ζητήματα που τους απασχολούν.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media, διακρίνονται οι δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση βίας και χημικών για να διώξουν τους φοιτητές από τον χώρο.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση των Φοιτητικών Συλλόγων για τα χθεσινά επεισόδια:

Σήμερα, Σάββατο 16/12/2017, ϕοιτητικοί σύλλογοι από το ΤΕΙ Αθήνας, το ΕΜΠ αλλά και ϕοιτητές από όλη την Αθήνα, έδωσαν μαζικό ραντεβού στο Ζάππειο όπου πραγματοποιούνταν η σύνοδος πρυτάνεων, η οποία – παρουσία του υπουργού παιδείας - είχε στην ατζέντα της κρίσιμα ζητήματα για τα οποία θα έπαιρνε αποϕάσεις (ενδεικτικά αναϕέρουμε το πλάνο συγχωνεύσεων/καταργήσεων σχολών ΤΕΙ, διδακτική επάρκεια, ϕοιτητική μέριμνα, πτυχές νόμου Γαβρόγλου). 

Για τα ζητήματα αυτά και την επίθεση που δεχόμαστε στην εκπαίδευση οι ϕοιτητές πραγματοποιούμε διαρκή αγώνα όλο αυτό το διάστημα με αποκορύϕωμα τις μαζικότατες γενικές συνελεύσεις συλλόγων των προηγούμενων ημερών.

Φτάνοντας στο προαύλιο του Ζαππείου, βρήκαμε παραταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν εντολές να αποκλείσουν τους ϕοιτητικούς συλλόγους από το να ϕτάσουν στη σύνοδο και να εκϕράσουν τις απόψεις και τα αιτήματά τους ως οι πιο άμεσα ενδιαϕερόμενοι αυτής της συζήτησης. Απαιτήσαμε την απομάκρυνση της αστυνομίας καθώς και να μας απαντήσουν οι πρυτάνεις γιατί συνεδριάζουν πίσω από δοιμιρίες των ΜΑΤ αποκλείοντας τους ϕοιτητές. Αντί οι πρυτάνεις να έρθουν να επικοινωνήσουν με τους ϕοιτητές και να δώσουν εξηγήσεις, αυτό που είδαμε ήταν δεκάδες ΜΑΤατζήδες να ενισχύουν τις δυνάμεις καταστολής με αποκορύϕωμα να δεχθούμε απρόκλητα και άγρια καταστολή, με τα ΜΑΤ να δέρνουν και να ρίχνουν χημικά εξωθώντας βίαια τους ϕοιτητές στο δρόμο ο οποίος μάλιστα ήταν υπό κυκλοϕορία!

Ενδεικτικό της στάσης των πρυτάνεων είναι ότι, ακόμα και μετά από την καταστολή που δεχθήκαμε, δεν «καταδέχθηκαν» καν να έρθουν να μιλήσουν μαζί μας, πόσο μάλλον να ϕροντίσουν ώστε να παρευρεθούμε στη συζήτηση της συνόδου – παρ’ ότι παραδέχθηκαν ότι μπορούν να «ρυθμίσουν» τη στάση της αστυνομίας. Όποιος συνεδριάζει για το παρόν και το μέλλον των ϕοιτητών πίσω από δοιμιρίες των ΜΑΤ που δέρνουν τους ϕοιτητές για να μην ακουστεί η ϕωνή και η βούλησή τους αποδεικνύει με ξεκαθαρό τρόπο ότι τοποθετείται στο αντίπαλο στρατόπεδο, υπέρ των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων και ενάντια στις αποϕάσεις και τα συμϕέροντα μας.

Καταγγέλλουμε την καταστολή καθώς και την κυβέρνηση, το υπουργείο παιδείας και τους πρυτάνεις για την απόλυτη ευθύνη που έχουν για τα σημερινά γεγονότα. Δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση πως δεν τρομοκρατούμαστε, αντιθέτως θα συνεχίσουμε ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο δυναμικά για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας. Σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε και όλους τους ϕοιτητικούς συλλόγους.

ΔΕ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ…

…ΤΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!

ΟΙ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ:

ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ : ΣΕΥΠ , ΣΓΤΚΣ

EMΠ : ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΙ

best of network

σχετικά άρθρα

Απέσπασαν τον φαντάρο που ζήτησε να σβηστεί το ρητό ναζί στρατάρχη από στρατόπεδο
Απέσπασαν τον φαντάρο που ζήτησε να σβηστεί το ρητό ναζί στρατάρχη από στρατόπεδο
Ο στρατιώτης είχε ζητήσει να παραμείνει στην παραμεθόρια μονάδα - Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ στον Πάνο Καμμένο
Απέσπασαν τον φαντάρο που ζήτησε να σβηστεί το ρητό ναζί στρατάρχη από στρατόπεδο