Thumbnail
Απολύσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλει ως απαράδεκτη την αιφνιδιαστική απόλυση δύο αναπληρωτριών εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ειδική κατηγορία (αυτοάνοσο νόσημα – μη ιάσιμο). Οι συνάδελφοι αυτοί, οι οποίοι υπηρετούσαν σε σχολεία της Διεύθυνσης Β/βάθμιας Εκπ/σης Βοιωτίας και Πειραιά αντίστοιχα, απολύθηκαν με την αιτιολογία ότι δεν είχαν προσκομίσει ανανεωμένο πιστοποιητικό από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) κατά την πρόσληψή τους.

Παραγνωρίζει η Διοίκηση ότι τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας υπολειτουργούν και τα σχετικά πιστοποιητικά δίνονται στους ενδιαφερόμενους με χαρακτηριστική καθυστέρηση, για την οποία βέβαια αυτοί δεν είναι υπεύθυνοι. Είναι προφανές ότι οι δύο συνάδελφοι είχαν ήδη καταθέσει σχετικό πιστοποιητικό το προηγούμενο σχολικό έτος, αλλά με ευθύνη του ΚΕΠΑ δεν μπόρεσαν να καταθέσουν το νέο πιστοποιητικό λόγω καθυστερημένης επίδοσής του σε αυτές.

Απαιτούμε  να λαμβάνονται υπόψη οι βεβαιώσεις ακόμη και αν έχουν λήξει  στα δικαιολογητικά  για την πρόσληψη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με μη ιάσιμα ή δυσίατα νοσήματα που τους κατατάσσουν σε ειδικές κατηγορίες, με την υποχρέωση να καταθέσουν την νέα βεβαίωση μετά την πρόσληψή τους. 

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επανεξετασθεί η διάρκεια  ισχύος αυτών των βεβαιώσεων που αφορούν ανίατα ή δυσίατα νοσήματα.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θεωρεί επιβεβλημένο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να επέμβει άμεσα και να μεριμνήσει για την επαναπρόσληψη των δύο συναδέλφων. Είναι στοιχειώδης υποχρέωσή του. 

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί σε παράσταση στο Υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη 15/11/2017 και ώρα 13:30 για να απαιτήσουμε την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη
Θλίψη στο ΕΚΠΑ: Έφυγε από τη ζωή η καθηγήτρια Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη
Το ΕΚΠΑ αποχαιρετά με βαθιά θλίψη την Ομότιμη Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών, πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη
Θλίψη στο ΕΚΠΑ: Έφυγε από τη ζωή η καθηγήτρια Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη
Έρευνα για υδρογονάνθρακες
Η Ελλάδα στον χάρτη της ενεργειακής αναδιάταξης: Σήμερα οι υπογραφές για έρευνες σε 47.000 τ.χλμ.
Ενεργειακή σφραγίδα στο Μέγαρο Μαξίμου: Τέσσερα θαλάσσια οικόπεδα σε Chevron – HELLENiQ ENERGY
Η Ελλάδα στον χάρτη της ενεργειακής αναδιάταξης: Σήμερα οι υπογραφές για έρευνες σε 47.000 τ.χλμ.
εργασία
Σε ισχύ από σήμερα το «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ» – Τι αλλάζει στην αγορά εργασίας
Ξεχωρίζουν η καθιέρωση ενός εντύπου για την πρόσληψη, αντί των τεσσάρων που απαιτούνταν έως σήμερα, καθώς και η κατάργηση του ετήσιου πίνακα...
Σε ισχύ από σήμερα το «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ» – Τι αλλάζει στην αγορά εργασίας