Σύμφωνα με την Πρυτανεία, ομάδα νεαρών επιτέθηκε και γρονθοκόπησε φοιτητή που αποχωρούσε από το Αναγνωστήριο. Μάλιστα από τη μανία τους δεν ξέφυγε ούτε υπάλληλος που επιχείρησε να παρέμβει.
Είναι το δεύτερο παρεμφερές περιστατικό σε μικρό χρονικό διάστημα, μετά την επίθεση σε φοιτητή ΑμεΑ στον ίδιο χώρο.
Η ανακοίνωση της πρυτανείας:
Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 20:00 περίπου, ομάδα νεαρών επιτέθηκε και τραυμάτισε άτομο που αποχωρούσε εκείνη την ώρα από το Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου. Διοικητική υπάλληλος του Ιδρύματος, που επιχείρησε να αποτρέψει τη βίαιη αυτή ενέργεια, δέχτηκε και η ίδια επίθεση από την ίδια ομάδα.
Τέτοια γεγονότα θυμίζουν μαύρες στιγμές της ιστορίας και είναι καθήκον όλων μας να τα αποβάλουμε από τους χώρους μας και τις κοινότητες μας, ακόμα δε περισσότερο από τους χώρους του Πανεπιστημίου. Τέτοια αποτρόπαια γεγονότα αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση του δημόσιου Πανεπιστημίου και στην εκτροπή από την ομαλή ακαδημαϊκή και δημοκρατική λειτουργία του.
Καλείται όποιο μέλος της κοινότητας του Ιδρύματος γνωρίζει οτιδήποτε γι' αυτό το γεγονός να το γνωστοποιήσει στη διοίκηση του Πανεπιστημίου, προκειμένου αυτή να προβεί στις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες για την προστασία του Ιδρύματος και τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 15/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ