Ο σύλλογος διδασκόντων του ΕΠΑΛ Μύρινας ομόφωνα εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την υπουργική απόφαση της 15/06/17 (Αρ. Φ20/98094/Δ4,ΦΕΚ 2067Β) με την οποία καταργούνται από το σχολείο μας δύο (2) ειδικότητες. Αναλυτικότερα, από τον Τομέα Πληροφορικής καταργείται η ειδικότητα Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ και από τον Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης η ειδικότητα Υπάλληλος Αποθήκης και Συστημάτων Εφοδιασμού .
Η ρύθμιση αυτή έρχεται ως συνέπεια του Νόμου 4386/2016 σύμφωνα με τον οποίο αρκεί μία υπουργική απόφαση για να καθορίζει άρα και να καταργεί Τομείς και Ειδικότητες στα ΕΠΑΛ.
Με δεδομένη την ιδιαιτερότητα της περιοχής μας, λόγω νησιωτικότητας, οι μαθητές μας δεν μπορούν να μετακινηθούν σε άλλο ΕΠΑΛ που να παρέχει αυτές τις ειδικότητες. Αυτό σημαίνει ότι θα αναγκαστούν να εγγραφούν σε Ειδικότητα που δεν τους ενδιαφέρει.
Απαιτούμε την άμεση επαναλειτουργία των ειδικοτήτων που καταργήθηκαν έτσι ώστε κάθε μαθητής να μπορεί να εγγραφεί στον τομέα και την ειδικότητα που επιθυμεί.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΕΠΑΛ Μύρινας
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ιστορική νίκη στο Τζόκερ: 19,89 εκατομμύρια ευρώ σε έναν παίκτη με μόνο 5 ευρώ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ