Thumbnail

Τι ειπώθηκε στη Βουλή:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων): Λέω, λοιπόν, ότι εμείς θα φέρουμε διάταξη για να καταργήσουμε αυτήν την εντελώς αναχρονιστική διάταξη σχετικά με τη διαγωγή. Και έρχομαι στο τελευταίο, στα θέματα της ειδικής εκπαίδευσης. Και εδώ, λοιπόν, θα ήθελα να είστε περισσότερο προσεκτική. Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν δύο τμήματα στα ελληνικά πανεπιστήμια, το ένα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το άλλο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τα οποία στον τίτλο τους έχουν και τις λέξεις «ειδική αγωγή».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Στον τίτλο τους;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ (Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων): Αφήστε με να τελειώσω, κυρία συνάδελφε. Στον τίτλο τους, λοιπόν, έχουν και αυτήν τη φράση. Μάλιστα, στον Βόλο είναι και αρκετά διαφοροποιημένος ο τίτλος απ’ ό,τι στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Αυτά τα άτομα είχαν τη δυνατότητα, είχαν το δικαίωμα να προτάσσονται στους πίνακες. Οπότε είχε κανείς το εξής πολύ περίεργο φαινόμενο: Κάποιος να έχει τελειώσει έναν παραπλήσιο κλάδο, να έχει κάνει μεταπτυχιακά στην ειδική αγωγή -διότι, όπως ξέρετε, ένας τεράστιος αριθμός των μεταπτυχιακών και των διδακτορικών δεν είναι στο αντικείμενο στο οποίο πήρες πτυχίο, αλλά σε ένα ευρύτερο πλαίσιο για ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα- και να είναι κάτω στον κατάλογο από κάποιον που είχε πάρει πτυχίο από αυτά τα δύο τμήματα. Είχες, λοιπόν, άτομα που τελείωσαν παραπλήσιο τμήμα, έκαναν μεταπτυχιακά και διδακτορικά στην ειδική αγωγή, είχαν επαγγελματική εμπειρία και αυτά τα άτομα στον κατάλογο ήταν κάτω από κάποιον που είχε πάρει πτυχίο από αυτά τα δύο τμήματα.
 
Εμείς αυτό δεν το θεωρούμε δίκαιο, γιατί αποτελεί παραβίαση της αρχής της ισονομίας. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα! Είπαμε, λοιπόν, να ενισχύσουμε με μόρια τους συναδέλφους που έχουν πάρει πτυχίο από αυτά τα δύο τμήματα, ώστε να υπάρχει ένα κριτήριο ισονομίας.

Να σας πω και κάτι άλλο; Άδικα έχετε αυτήν τη διαμάχη και δημιουργήθηκε, εν πάση περιπτώσει, αυτή η αίσθηση και χθες εδώ στη Βουλή, όταν όλοι θα προσληφθούν ως αναπληρωτές. Διότι οι ανάγκες είναι τεράστιες. Πέρυσι κάναμε δέκα χιλιάδες προσλήψεις και φέτος θα κάνουμε τον ίδιο αριθμό. Επομένως, όλοι θα προσληφθούν. Ας προσληφθούν, όμως, επιτέλους με κριτήρια ισονομίας σ’ αυτήν τη χώρα.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

oikopeda1
Τι αλλάζει στους καθαρισμούς οικοπέδων με το νέο νομοσχέδιο – Πότε λήγει η προθεσμία για τους ιδιοκτήτες
Έως τις 15 Ιουνίου η δήλωση και ο καθαρισμός – Αυστηρότεροι έλεγχοι, κλιμακωτά πρόστιμα και ξεκάθαροι ρόλοι για δήμους και Πυροσβεστική
Τι αλλάζει στους καθαρισμούς οικοπέδων με το νέο νομοσχέδιο – Πότε λήγει η προθεσμία για τους ιδιοκτήτες
ζαχαρακη
Ανάρτηση της Υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, με αφορμή τον εορτασμό, αύριο 9 Φεβρουαρίου, της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας.
« Έχουμε όλοι μας χρέος - και περισσότερο από όλους η Πολιτεία – να στηρίξουμε την Ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό.»
Ανάρτηση της Υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, με αφορμή τον εορτασμό, αύριο 9 Φεβρουαρίου, της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας.