Thumbnail
ΑΣΕΠ

Το νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών στα σχολεία της Κύπρου έχει προσελκύσει και Έλληνες δασκάλους και καθηγητές. Το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου έχει ανακοινώσει ότι ο διαγωνισμός θα γίνει προς τα τέλη του 2017 και σε αυτόν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και Έλληνες.

Όπως αναφέρει το Έθνος της Δευτέρας, ήδη υπάρχει κινητοποίηση σε επίπεδο φροντιστηρίων τα οποία προετοιμάζουν τους υποψήφιους.

Η εξέταση χωρίζεται σε τρία μέρη:

- το πρώτο έχει μοριοδότηση 32% και αφορά στην εξέταση του γνωστικού αντικειμένου των αναλυτικών προγραμμάτων των δημόσιων σχολείων της Κύπρου στον κλάδο-ειδικότητα που ο υποψήφιος υποβάλλει η αίτηση.
- στο δεύτερο μέρος με μοριοδότηση 10% διεξάγεται εξέταση δεξιοτήτων
στο τρίτο μέρος με μοριοδότηση 8% διεξάγεται εξέταση για τη γνώση της ελληνικής γλώσσας.
- Το νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών στα σχολεία της Κύπρου, μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ, έχει προσελκύσει και χιλιάδες Έλληνες, δασκάλους, νηπιαγωγούς και καθηγητές, οι οποίοι μάταια περιμένουν να διορισθούν έστω και σε μία θέση αναπληρωτή στην Ελλάδα.

Ο Διαγωνισμός αυτός αφορά και τους Έλληνες πολίτες και καλύπτει όλες τις ειδικότητες της Δημοτικής, Μέσης Γενικής, Μέσης Τεχνικής καθώς και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, για μόνιμη εργασία στα δημόσια σχολεία της Κύπρου. Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στο Διαγωνισμό είναι η εγγραφή του υποψηφίου στον πίνακα διορισίμων της Κύπρου έως τις 31 Αυγούστου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ειδικότητες, τη μοριοδότηση, το έντυπο εγγραφής στον πίνακα διορισίμων και την ύλη ανά ειδικότητα, επισκεφθείτε το site μας www.bonias.gr, καθώς και το site του Υπουργείου Παιδείας Κύπρου http://diorisimoi.moec.gov.cy .

Τα Πανεπιστημιακά Φροντιστήρια Μπόνια, με μακρόχρονη πείρα  στους γραπτούς Διαγωνισμούς ΑΣΕΠ στην Ελλάδα, αρχίζουν προγράμματα προετοιμασίας με στόχο την έγκαιρη και ολοκληρωμένη προετοιμασία των υποψηφίων έως το φθινόπωρο, οπότε και  θα διενεργηθεί η γραπτή δοκιμασία. Οι καθηγητές των Φροντιστηρίων έχουν αρχίσει ήδη από τον Οκτώβριο του 2016 την προετοιμασία και την συγγραφή σημειώσεων με βάση τη σχολική ύλη και τα σχολικά εγχειρίδια των δημοσίων σχολείων της Κύπρου.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 3800777 ή επισκεφθείτε τον ηλεκτρονικό μας ιστότοπο www.bonias.gr

Για πληροφορίες για τις εξετάσεις, την ύλη και την προετοιμασία μπορείτε να μάθετε στον ιστότοπο www.bonias.gr και το  210 3800777

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ξένια Αλεξάντροβα
«Όλα είχαν καλυφθεί με αίμα»: Πέθανε 30χρονο μοντέλο μετά από φρικτό τροχαίο με άλκη
«Βάφτηκαν» όλα με αίμα: 30χρονο μοντέλο έχασε τη ζωή του μετά από τρομακτικό τροχαίο με άλκη
«Όλα είχαν καλυφθεί με αίμα»: Πέθανε 30χρονο μοντέλο μετά από φρικτό τροχαίο με άλκη
ermou.jpg
Έλλειψη προσωπικού στην αγορά εργασίας – Τι δηλώνουν ιδιοκτήτριες καταστημάτων ρούχων και επιχειρηματίες εστίασης
Ιδιοκτήτρια καταστήματος ρούχων δεν προσλαμβάνει νέο προσωπικό – Δεν φαντάζεστε ποιος είναι ο λόγος
Έλλειψη προσωπικού στην αγορά εργασίας – Τι δηλώνουν ιδιοκτήτριες καταστημάτων ρούχων και επιχειρηματίες εστίασης
Τίγρης κατασπάραξε γυναίκα σε σαφάρι μπροστά στα μάτια της οικογένειάς της
Τραγωδία σε σαφάρι: Τίγρεις επιτέθηκαν σε μητέρα και κόρη μπροστά στην οικογένειά τους (Video)
Τίγρης κατασπάραξε γυναίκα σε σαφάρι μπροστά στα μάτια της οικογένειάς της
Τραγωδία σε σαφάρι: Τίγρεις επιτέθηκαν σε μητέρα και κόρη μπροστά στην οικογένειά τους (Video)
υπολογιστής χειριστής υπολογιστή εργαζόμενος
Νέα δεδομένα για την τετραήμερη εργασία – Τα οφέλη για εργαζομένους και επιχειρήσεις
Η τετραήμερη εργασία στο επίκεντρο: Τα οφέλη της 32ωρης εβδομάδας για εργαζομένους
Νέα δεδομένα για την τετραήμερη εργασία – Τα οφέλη για εργαζομένους και επιχειρήσεις