Thumbnail

Με αφορμή τις νέες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, Νίκου  Φίλη, ο αναπληρωτής πληροφορικής Αλέξανδρος Ρονιώτης έστειλε στο alfavita το παρακάτω χρονολόγιο που μας θυμίζει από το 2014 τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για τους μόνιμους διορισμούς στην Εκπαίδευση χωρίς κανένα επιπλέον σχόλιο.

Ο αποστολέας που υπογράφει ως "Μόνιμος" αναπληρωτής παραθέτει την τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ από το προγραμματικό του κείμενο για την παιδεία το Σεπτέμβριο του 2014 έως τις τωρινές δηλώσεις του Νίκου Φίλη τον Αύγουστο του 2016.

Προγραμματικό κείμενο ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία (Σεπτέμβριος 2014)

«Αφετηρία αυτού του προγράμματος είναι ο τερματισμός διαθεσιμοτήτων και  απολύσεων, η κατάργηση της «εργασιακής εφεδρείας» και των ευέλικτων μορφών εργασίας στην εκπαίδευση, το άνοιγμα των διορισμών νέων εκπαιδευτικών και η πολύπλευρη στήριξη εκείνων που διορίζονται για πρώτη φορά.»

Έφη Καλαμαρά (τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ) (Ιανουάριος 2015)

«Δεν θα κάνουμε κανέναν ΑΣΕΠ, θα τον καταργήσουμε. Οι προσλήψεις θα γίνουν άμεσα για την επόμενη χρονιά. Υπάρχουν κενά, συνάδελφοι που συνταξιοδοτούνται. Θα υπάρξουν μόνιμοι διορισμοί ή αναπληρωτές πλήρους ωραρίου. Τα κονδύλια έχουν εξασφαλιστεί.»

Τ. Κουράκης (Φεβρουάριος 2015)


« για τη σχολική χρονιά 2015-16  πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε σε σημαντικό αριθμό προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών»

Υπουργείο Παιδείας (Μάρτιος 2015)


«Σε 15 μέρες ανακοινώνεται ο αριθμός των μόνιμων θέσεων»

Πιλάλης (διευθυντής του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας) – (Μάιος 2015): 

«Σε 2.500 με 3.000 θα φθάσουν οι διορισμοί στην εκπαίδευση το 2015»

Ν. Φίλης (Νοέμβριος 2015):


«…το υπουργείο παιδείας ζήτησε από τον κο Βερναδάκη 10.000 μόνιμους διορισμούς για την επόμενη χρονιά. Η πρότασή μου θα είναι για 25000 μόνιμους διορισμούς και η εκτίμησή μου είναι πως οι μόνιμοι διορισμοί στο δημόσιο, για την επόμενη χρονιά, δεν θα πέσουν κάτω από 17.000-18.000.»

Γιάννης Παντής (Γ.Γ. Υπουργείου) - (Ιανουάριος 2016):

«Μέσα στον Γενάρη η ανακοίνωση για χιλιάδες προσλήψεις στην εκπαίδευση»

Βερναρδάκης (υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης) - (Ιανουάριος 2016):

«Μόνιμοι διορισμοί 10.000 εκπαιδευτικών το 2016»

Ν. Φίλης (Ιανουάριος 2016):

«Μετά από πολλά χρόνια αδιοριστίας, η κυβέρνηση, αναλόγως και της πορείας των δημοσιονομικών, σχεδιάζει από φέτος να προχωρήσει σε μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, που σε βάθος τριετίας θα φτάσουν τους 20.000.»

Ν. Φίλης (Αύγουστος 2016)

«… μπορούμε να δεσμευτούμε ότι θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί τον Σεπτέμβριο του 2017»
....

Αλέξανδρος Ρονιώτης
(Μόνιμος) Αναπληρωτής Πληροφορικής

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευση
Σημαντικές αλλαγές στα σχολεία προτείνει ο Συνήγορος του Πολίτη – Τι ζητά για μαθητές και εκπαιδευτικούς
Ανατροπή στο ελληνικό σχολείο: Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη φέρνει προτάσεις-ορόσημο
Σημαντικές αλλαγές στα σχολεία προτείνει ο Συνήγορος του Πολίτη – Τι ζητά για μαθητές και εκπαιδευτικούς
Ναζιστικά συνθήματα στο ΓΕΛ Καρέα
Σοκ σε σχολείο στον Βύρωνα: Γέμισαν με ναζιστικά συνθήματα τους τοίχους (Φωτογραφίες)
«Το φασιστικό δηλητήριο στα σχολεία δεν περνά» – Καταδίκη από την Ένωση Γονέων Βύρωνα
Σοκ σε σχολείο στον Βύρωνα: Γέμισαν με ναζιστικά συνθήματα τους τοίχους (Φωτογραφίες)