Thumbnail
Υπ. Παιδείας 

Με νέα ψεύδη και ανακρίβειες η ΝΔ διά του κ. Φορτσάκη και η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με το σημερινό της πρωτοσέλιδο επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη αναφορικά με το άρθρο για την ιδιωτική εκπαίδευση που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας. Τόσο ο κ. Φορτσάκης όσο και η εφημερίδα διαπράττουν το πρωτοφανές: αναλύουν και σχολιάζουν άρθρο νόμου που αφορά στην ιδιωτική εκπαίδευση το οποίο όμως είναι διαφορετικό από αυτό που έχει κατατεθεί στη Βουλή!

Δεν θα πρέπει να προξενεί εντύπωση βέβαια, το γεγονός ότι στην πραγματικότητα αυτές οι τοποθετήσεις αναμασούν αυτούσιες τις σχετικές ανακοινώσεις της ηγεσίας του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΕΙΕ), αποκαλύπτοντας τις σχεδόν αιμομικτικές σχέσεις της ηγεσίας της ΝΔ και του φιλικού της τύπου με σκληρά και πολύ ισχυρά συντεχνιακά συμφέροντα.

Αυτά που ισχυρίζονται, δεν έχουν βέβαια καμία σχέση με το άρθρο νόμου που έχει κατατεθεί στη Βουλή από τον Υπουργό Παιδείας. Το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει ότι τα ιδιωτικά σχολεία μπορούν να πραγματοποιούν οποιαδήποτε εκπαιδευτική δράση πέραν του υποχρεωτικού ωρολογίου προγράμματος με μία προϋπόθεση: να τη δηλώνουν, ώστε, το Υπουργείο Παιδείας να ελέγχει τα τυπικά προσόντα των διδασκόντων και τους όρους εργασίας τους, προκειμένου, να χτυπηθεί η μαύρη εργασία και η φοροδιαφυγή. Επίσης, το άρθρο δεν αφαιρεί τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να απολύουν εκπαιδευτικούς με μία προϋπόθεση που ισχύει σε όλα τα πολιτισμένα κράτη: Να αιτιολογούν επαρκώς την απόλυση.

Βέβαια η καλομαθημένη συντεχνία των ιδιοκτητών έχει εξεγερθεί διότι οι κύριοι αυτοί δεν θέλουν ούτε την αξιολόγηση ούτε να τους ελέγχει κανείς, θέλουν όμως τα σχολεία τους να εκδίδουν ισότιμους τίτλους σπουδών με τα δημόσια. Και σε αυτή τους την προσπάθεια έχουν αρωγούς τους συνήθεις: τη ΝΔ και εκείνα τα «πρόθυμα» ΜΜΕ που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να γράψουν οτιδήποτε για ένα νόμο χωρίς να θεωρούν απαραίτητο να αναφέρονται στον ίδιο το νόμο.

Αρκεί να έχουν διαβάσει τις ανακοινώσεις του ΣΙΕΙΕ …

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τραμπ και Βανς
Τραμπ σε Βανς: «Βρες τρόπο να βγούμε από τον πόλεμο με το Ιράν» – Στο Ισλαμαμπάντ η κρίσιμη αποστολή
Απόρρητη ατζέντα στο ξενοδοχείο Serena: 10.000 ένστολοι φρουρούν τη «διπλωματία των δωματίων» ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν
Τραμπ σε Βανς: «Βρες τρόπο να βγούμε από τον πόλεμο με το Ιράν» – Στο Ισλαμαμπάντ η κρίσιμη αποστολή
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: Συστήνεται Εθνική Αρχή Εξετάσεων και Εθνικό Σώμα Αξιολογητών
Έρχεται το Εθνικό Απολυτήριο με «κόφτη» στις αποκλίσεις βαθμολογίας και Εθνικό Σώμα Βαθμολογητών
Σοφία Ζαχαράκη: Συστήνεται Εθνική Αρχή Εξετάσεων και Εθνικό Σώμα Αξιολογητών