Δημόσιο: Έκτακτος κύκλος κινητικότητας - 174 μετατάξεις και αποσπάσεις

Εκπαίδευση 0

Γερασμένο το εκπαιδευτικό προσωπικό στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι λένε τα στοιχεία

Είναι εντυπωσιακά τα νούμερα που δημοσίευσε ο αιρετός Νεκτάριος Κορδής για τις ηλικίες των εκπαιδευτικών στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας. Οι μαθηματικοί που μπαίνουν στην τάξη έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 52 έτη ενώ οι φυσικοί τα πλησιάζουν αφού έχουν μέσο όρο τα 51,2 χρόνια. 

Οι φιλόλογοι γερνάνε και αυτοί επικίνδυνα αφού ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 47,7 έτη. Και όλα αυτά γιατί δεν έχουν γίνει διορισμοί στην εκπαίδευση.

Ο αιρετός του ΚΥΣΔΕ Νεκτάριος Κορδής λέει: "Η έλλειψη μόνιμων διορισμών τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει σε σταδιακή αύξηση του μέσου όρου της ηλικίας του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ηλικιακή μέση τιμή των Φιλολόγων που είναι μόνιμοι εκπαιδευτικοί είναι τα 47,7 έτη. Η αντίστοιχη τιμή για τους Μαθηματικούς είναι τα 52 έτη και για τον κλάδο ΠΕ04 είναι τα 51,2 έτη.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα μαζικών μόνιμων διορισμών χιλιάδων εκπαιδευτικών!"

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Άνω Λιόσια: Σε σοβαρή κατάσταση η διευθύντρια του 1ου Νηπιαγωγείου – Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά την επίθεση

Νέο πρόγραμμα ΔΥΠΑ: 8.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας για ανέργους ηλικίας άνω των 55 ετών

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση