Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
του αιρετού Βασίλη Παληγιάννη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 30-9-15 συνάντηση του υπουργού παιδείας με φορείς της ειδικής αγωγής. Ο κ. Φίλης απαντώντας στα αιτήματά τους μεταξύ άλλων, τόνισε πως τα σχολεία θα λειτουργήσουν με κενά.

Είναι εύλογη και ειλικρινής η απάντησή του, αφού η έλλειψη προγραμματισμού, υπεύθυνης και σοβαρής εκπαιδευτικής πολιτικής από την απελθούσα πολιτική ηγεσία, μας οδήγησε στο να βιώνουμε σήμερα ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, μια πρωτόγνωρη κατάσταση στην εκπαίδευση.

1η Οκτωβρίου αύριο και υπάρχουν σχολεία κλειστά. Ακόμη και παιδιά με ειδικές ανάγκες βρίσκονται στα σπίτια τους.

1η Οκτωβρίου αύριο και εκατοντάδες σχολεία υπολειτουργούν. Οι διαθέσιμες δε πιστώσεις μετά τις πρώτες προσλήψεις (2579+1574) δεν επαρκούν για την κάλυψη των 10 χιλιάδων περίπου κενών που υπάρχουν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (Γενική και ειδική).

Είναι όμως χρέος της πολιτικής ηγεσίας αφού διαπιστώνει την αδυναμία κάλυψης των κενών με βάση τις διαθέσιμες πιστώσεις, να προχωρήσει στην εξεύρεση νέων πιστώσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό για να λειτουργήσουν τα σχολεία.

Είναι επιτακτική ανάγκη το όλο θέμα να αντιμετωπιστεί άμεσα με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα.

Εκτός κι αν και η σημερινή ηγεσία πιστεύει πως σχολεία και θεσμοί μπορούν να λειτουργούν χωρίς εκπαιδευτικούς.

Πάντα στη διάθεσή σας

Παληγιάννης Βασίλειος


Παληγιάννης Βασίλειος
Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε.                   
Τηλ. 6974750409
Fax: 2103442287                                         
[email protected]

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κλειστά σχολεία
Κλειστά σχολεία σήμερα, Πέμπτη – Για ποιον λόγο και ποιους Δήμους αφορά
Σε ποιες περιοχές δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στις 21 Μαΐου και τι προβλέπεται για φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών
Κλειστά σχολεία σήμερα, Πέμπτη – Για ποιον λόγο και ποιους Δήμους αφορά
Καυσαέριο από αυτοκίνητα
Απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων: Η Ευρώπη αλλάζει σελίδα – Τι σημαίνει για τους Έλληνες οδηγούς
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τα γηρασμένα ΙΧ – Στο επίκεντρο η Ελλάδα με τον πιο «γερασμένο» στόλο στην Ε.Ε.
Απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων: Η Ευρώπη αλλάζει σελίδα – Τι σημαίνει για τους Έλληνες οδηγούς