Δεκτές έγιναν οι παραιτήσεις των διευθυντών στο Ηράκλειο
Είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στο να εφαρμόσουν το μέτρο της αξιολόγησης

Δεκτές έγιναν από τα ΑΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΔΕ Κρήτης οι παραιτήσεις των διευθυντών των σχολικών μονάδων που είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στο να εφαρμόσουν το μέτρο της αξιολόγησης. Αυτό αναφέρεται στην εφημερίδα  Πατρίς του Ηρακλείου.

Έτσι «ακέφαλα» μένουν τα ΕΕΕΕΚ Τυμπακίου , 50ο, 10ο, 36ο, 17ο και 4ο Δημοτικά σχολεία Ηρακλείου.
 
Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι αιτήσεις παραίτησης καθώς σε αυτή την κίνηση προέβησαν ήδη ο σχολικός σύμβουλος, κ. Μανώλης Μηλιαράκης, ο διευθυντής του 2ου ΕΚ Ηρακλείου, κ. Ι. Γεωργακάκης, καθώς και οι προϊστάμενες του 18ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου.
 
Θέση του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» είναι όσοι έχουν μείνει στον πίνακα των εν δυνάμει διευθυντών από τις τελευταίες κρίσεις να μην αποδεχτούν τη θέση που πιθανόν θα τους προταθεί προκειμένου να ασκηθεί πίεση για μπλοκάρισμα της εφαρμογής της αξιολόγησης.
 
Σημειώνεται πως ανακοινώσεις στήριξης για τους παραιτηθέντες διευθυντές έχουν στείλει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και ο σύλλογος διδασκόντων του 36ου Δημοτικού καθώς και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Ηρακλείου.

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Εξωτερικών: Στηρίζουμε την ενταξιακή διαδικασία των Δυτικών Βαλκανίων
Υπουργείο Εξωτερικών: Στηρίζουμε την ενταξιακή διαδικασία των Δυτικών Βαλκανίων
Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων - Προηγήθηκε το «βέτο» στην ένταξη της...
Υπουργείο Εξωτερικών: Στηρίζουμε την ενταξιακή διαδικασία των Δυτικών Βαλκανίων