Πώς πιστοποιούνται το 2026 στην Σχολική Κοινωνική Εργασία για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Εκπαίδευση 0

Δώρο στον εαυτό του η τροπολογία του κ. Αρβανιτόπουλου

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Επιτροπή Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ &Τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ

27.11.2013

Δελτίο Τύπου

«Δώρο στον εαυτό του η τροπολογία του κ. Αρβανιτόπουλου»

Ο κύριος Αρβανιτόπουλος, αφού πρώτα έκανε τα αδύνατα δυνατά για να διαλύσει τη συνολική λειτουργία των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, καταθέτει τώρα τροπολογία για να «σώσει» τα Ιδρύματα από τον ίδιο του τον εαυτό.

Αντί να επιλύσει τα προβλήματα που η πολιτική της κυβέρνησης έχει προκαλέσει στα ΑΕΙ, αντί να ικανοποιήσει τα αιτήματα των Πρυτάνεων για νομοθετική ρύθμιση και επέκταση του εξαμήνου έτσι ώστε να υπάρχει χρονικό περιθώριο διαλόγου με την ακαδημαϊκή κοινότητα, ο υπουργός Παιδείας προβαίνει σε ανακοίνωση περί του δικαιώματος «διπλής εξεταστικής», τον Φεβρουάριο και τον Ιούνιο για όλους τους φοιτητές. Το δικαίωμα αυτό δεν εκπορεύεται από τη μεγαλοθυμία του Κ. Αρβανιτόπουλου, αλλά από μια ακόμα προσπάθειά του να προσβάλει το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ χωρίς όμως να λύνει κανένα από τα προβλήματα λειτουργίας τους.  

Αυτό που δεν απαντά ο υπουργός Παιδείας είναι πώς ακριβώς σκοπεύει να «σώσει» το εξάμηνο -από τη στιγμή που τα Ιδρύματα δεν λειτουργούν, ούτε θα μπορέσουν να λειτουργήσουν ομαλά ύστερα από τις επαπειλούμενες διαθεσιμότητες του διοικητικού προσωπικού.

Η προσπάθεια δημιουργίας κλίματος κοινωνικού αυτοματισμού έχει ήδη καταρρεύσει και το μόνο που απομένει στον υπουργό είναι η επικοινωνιακή διαχείριση του προβλήματος, μέσα από δημοσιεύματα «προθύμων» μέσων επικοινωνίας. Τα δημοσιεύματα αυτά διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και παραπλανούν τους φοιτητές και τις οικογένειές τους.

Ως μοναδικός υπεύθυνος για τις χαμένες ώρες διδασκαλίας, το καλύτερο που θα μπορούσε να πράξει είναι να  ακυρώσει την υπουργική απόφαση που οδηγεί σε απολύσεις το προσωπικό των Ιδρυμάτων και να λειτουργήσει για μια φορά προς όφελος της Δημόσιας Εκπαίδευσης, επιτρέποντας στα Ιδρύματα να ανοίξουν και να συνεχίσουν το έργο τους. 

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Κλειστά σχολεία τη Δευτέρα: Ποιοι μαθητές έχουν τριήμερο με το «καλημέρα»

Πώς λέγεται ο «ξερόλας» στα αρχαία ελληνικά;

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση