Thumbnail
Τέσσερα μέλη της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ απειλούνται με ποινική δίωξη

 

     Ο.Λ.Μ.Ε.                                                              

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255

FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338                              

www.olme.gr                                                             

e-mail: [email protected]                                                                                   Αθήνα, 7/10/2013

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΔΙΩΞΗ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Τέσσερα μέλη της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ απειλούνται με ποινική δίωξη! Ο πρόεδρος, ο γραμματέας, η ταμίας του ΔΣ και ο διευθυντής της ΕΠΑΣ Σάμου, καλούνται ήδη να καταθέσουν-απολογηθούν, στα πλαίσια προανακριτικής διαδικασίας που διεξάγεται με εντολή της εισαγγελίας και με αντικείμενο την κινητοποίηση στη ΔΔΕ Σάμου στις 16-17/9. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε και υλοποιήθηκε μαζικά από τη συνέλευση του σωματείου, στα πλαίσια του απεργιακού μας αγώνα με στόχο να μπλοκαριστεί η αποστολή λίστας με ονόματα "πλεοναζόντων" συναδέλφων από τη Δ/νση Σάμου στην Περιφέρεια και το Υπουργείο, δηλαδή να εμποδιστεί η διαδικασία εργασιακής εξόντωσης δεκάδων συναδέλφων. Οι κινητοποιήσεις αυτές έγιναν στα πλαίσια της απεργίας της ΟΛΜΕ για  την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, του δικαιώματος των παιδιών για δημόσια και δωρεάν παιδεία και των εργασιακών μας δικαιωμάτων, δηλαδή για να σταματήσουν οι διαδικασίες εργασιακής εξόντωσης δεκάδων συναδέλφων μας και η διάλυση των σχολείων που αυτές επιφέρουν.

Είναι φανερό, ότι στα πρόσωπα των τεσσάρων αγωνιστών επιχειρείται να ποινικοποιηθεί η πάλη του σωματείου, το οποίο συμμετείχε και υπερασπίστηκε μαζικά και μαχητικά τον απεργιακό αγώνα μέχρι τέλους, αλλά και συνολικά οι αγώνες που υπερασπίζονται το δικαίωμα στη δουλειά και διεκδικούν δωρεάν δημόσια παιδεία για όλα τα παιδιά. Γι αυτό η επιχείρηση αυτή στρέφεται αντικειμενικά ενάντια σε όλα τα σωματεία, το λαό και τη νεολαία, στρέφεται ενάντια στο δικαίωμα τους να αγωνίζονται  και να διεκδικούν κόντρα στην πολιτική του συστήματος που προωθεί και επιβάλλει εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.

Διεκδικούμε:

Να σταματήσει η προανάκριση και να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο.

Να αρθεί όλο το νομοθετικό πλέγμα που επιτρέπει την ανοιχτή ή καλυμμένη απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Να αρθεί το νέο πειθαρχικό.

Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων και οι διώξεις των αγωνιστών συναδέλφων της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ.

ü  Κάτω τα χέρια από τη μαζική πάλη και τα σωματεία

ü  Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται, δεν δικάζονται

ü  Συνεχίζουμε τον αγώνα για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Πολύ σημαντική ανακοίνωση της Πειραιώς για όλους τους χρήστες- Τι πρέπει να κάνετε

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

iep
ΙΕΠ: Στοχασμός και τεχνητή νοημοσύνη - Το σχολείο του αύριο ξεκινά σήμερα
Το “The Lyceum Project 2025” ανοίγει διάλογο για την εκπαίδευση στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης – Παρασκευή 20 Ιουνίου στο Ωδείο Αθηνών
ΙΕΠ: Στοχασμός και τεχνητή νοημοσύνη - Το σχολείο του αύριο ξεκινά σήμερα
ftiakste-laxanokipo-sto-mpalkoni-sas-03.jpg
Καταγγελία εκπαιδευτικών: Λαχανόκηποι πολυτελείας στα σχολεία της... ένδειας
Έντονες αντιδράσεις για το πρόγραμμα δημιουργίας σχολικών λαχανόκηπων εν μέσω οικονομικής ασφυξίας στα σχολεία
Καταγγελία εκπαιδευτικών: Λαχανόκηποι πολυτελείας στα σχολεία της... ένδειας